Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σάς θέσαμε ένα δίλημμα που… θέλει μεζεδάκι και μας μεταφέρει σε ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα! Μπίρα ή ούζο; Τι προτιμάτε για να… συνοδεύσετε τους μεζέδες σας;

Η μάχη ήταν πραγματικά εξ αρχής πολύ σκληρή. Θα λέγαμε ότι το αποτέλεσμα είναι σχεδόν ισοπαλία! Με ελάχιστες ψήφους διαφορά πέρασε στην πρώτη θέση το ούζο με ποσοστό που άγγιξε μόλις το 51% έναντι του 49% της μπίρας.

Γι’ αυτό και εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πώς να… παντρέψετε την μπίρα με το φαγητό:

Beer pairing: Η μπίρα αγαπά το φαγητό
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια αρκούσε να είναι παγωμένη, αλλά σήμερα έχουμε την ευχέρεια να επιλέγουμε εκείνη που ταιριάζει με το φαγητό μας, ακόμη και να συνοδεύουμε με διαφορετικές μπίρες τα μενού σε εστιατόρια fine dining.

Corn Dogs, αλλιώς λουκάνικα σε ξυλάκια: Ο καλύτερος μπιρομεζές!
Τα corn dogs του σεφ Νίκου Θωμά είναι o ιδανικός μεζές για την παγωμένη μπίρα και είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά!

Ωστόσο επειδή ήρθαν σχεδόν ισοπαλία, σας δίνουμε και κάποιες ιδέες για το ούζο:

15 θαλασσινά μεζεδάκια που συνοδεύουν υπέροχα ούζο ή τσίπουρο
Υπάρχουν κάποια θαλασσινά ή μικρά ψαράκια που ταιριάζουν μοναδικά με το παγωμένο ουζάκι ή τσίπουρο και τα οποία λατρεύουμε να απολαμβάνουμε δίπλα στο κύμα. Ποια είναι αυτά; Ο γαύρος είτε απλά τηγανητός, είτε μαρινάτος, η αθερίνα, η σαρδέλα που μπορεί να γίνει ένα σωρό ορεκτικά, αλλά και τα καλαμαράκια, οι γαρίδες, το χταπόδι, που επίσης μπορούν να μαγειρευτούν ως μεζεδάκια, ακόμη και πάνω σε μπρουσκέτες.

10 ελληνικά αλίπαστα και μαρινάτα: μελίπαστες σαρδέλες, ψαρίσιος παστουρμάς, καπνιστός οξύρρυγχος, μαρινάτο λαβράκι
Τα αλίπαστα ταιριάζουν τέλεια με το ουζάκι μας. Ακόμα και στο σπίτι, στην αυλή μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο σκηνικό ώστε να περάσουμε υπέροχα με φίλους, ουζάκι και… μεζεδάκια!