Μελομακάρονα vs Κουραμπιέδες: το αιώνιο δίλημμα των Χριστουγέννων τέθηκε αυτήν την εβδομάδα σε εσάς στο καθιερωμένο μας poll στο Viber.

Οι απαντήσεις σας έδωσαν εξ αρχής ξεκάθαρο προβάδισμα στα μελομακάρονα με ποσοστό 66%. Ωστόσο και οι κουραμπιέδες δεν τα πήγαν άσχημα, καθώς συγκέντρωσαν 34%.

Ας δούμε μερικές συνταγές αλλά και tips και για τα δυο χριστουγεννιάτικα γλυκά:

Μελομάρονα

Μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Λαχταριστά και μυρωδάτα μελομακάρονα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια
Το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μία ξεχωριστή συνταγή, γεμιστά με καρύδια. Αυτά τα μελομακάρονα θα σας αρέσουν πολύ!

Ισλί: τα «μελομακάρονα» της Μικράς Ασίας
Λεπτοδουλειά όπως τα ασπροκεντήματά τους. Ένα-ένα. Έτσι κεντούν οι Μικρασιάτισσες τα ισλί. Με υπομονή και αγάπη. Ένα είδος μελομακάρονου, γεμιστό με καρύδια και κανέλα, σιροπιαστό και μελωμένο όπως η ομορφιά και η χάρη τους…

Υπάρχει πιο ωραίο γλυκό από τα μελομακάρονα; Δείτε εδώ 7 γλυκά που έχουν συγκεντρώσει οι συντάκτες του Olivemagazine.gr που είναι για εκείνους καλύτερα από τα μελομακάρονα.

Κουραμπιέδες

Αφράτοι κουραμπιέδες
Τριφτοί, βουτυράτοι και αρωματικοί, οι κουραμπιέδες είναι από τα γλυκά που δεν λείπουν από το τραπέζι της γιορτής.

Κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και αμυγδαλο
Εξτρα βουτυράτοι, έξτρα αρωματικοί και με επικάλυψη με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα. Οι “χιονισμένοι” κουραμπιέδες του Λάμπρου Βακιάρου είναι το φετίχ των φετινών γιορτών! Και του χρόνου!

Και αν θέλετε tips, σας έχουμε συγκεντρώσει  όλα τα μυστικά για φανταστικούς κουραμπιέδες