Στην καθιερωμένη δημοσκόπηση της Τετάρτης στο Viber σκεφτήκαμε να σας ρωτήσουμε για τα χρυσοκίτρινα κυδώνια που βρίσκονται στην εποχή τους.

Μπορεί να μην είναι πολύ δημοφιλή πια, αλλά τα κυδώνια είναι ένας υπέροχος καρπός, γνωστός από την αρχαιότητα. Θυμηθείτε τα “Χρυσά μήλα των Εσπερίδων”.

Τα κυδώνια μαγειρεύονται πολύ ωραία και ταιριάζουν σε πολλές γλυκές και αλμυρές παρασκευές. Οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες μας έφτιαχναν τέτοια εποχή γλυκό κουταλιού κυδώνι, ενώ τα κλασικά μαγειρευτά, όπως το μοσχάρι ή το χοιρινό με κυδώνια, δεν έλειπαν από το κυριακάτικο τραπέζι.

Οι αναγνώστες του Cantina ψήφισαν και σε ποσοστό 72% απάντησαν ότι προτιμούν τις γλυκές συνταγές με κυδώνια.

Βρήκαμε, λοιπόν, συνταγές για γλυκά με κυδώνι. Να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε!

Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

Μια υπέροχη τάρτα με τραγανή ζύμη σαμπλέ, κυδώνια και βελούδινη κρέμα με αμύγδαλο που θα φτιάξετε και θα μοσχομυρίσει ο τόπος!

 

Κυδώνια με τζίντζερ

Ετοιμάζουμε κυδώνια με μαρμελάδα και αρωματίζουμε με φρέσκο τζίντζερ. Αυτή η κομπόστα τρώγεται σκέτη, πάνω σε γιαούρτι ή ακόμη καλύτερα με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.

Τάρτα με κυδώνια

Μια κλασική τάρτα με σπιτική κομπόστα κυδώνι αρωματισμένη με αμπαρόριζα μπορεί να γίνει το ιδανικό απογευματινό γλυκάκι και τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι.