Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber σάς θέσαμε ένα δίλημμα που όλους μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς είτε όταν κάνουμε BBQ στην αυλή είτε όταν βρισκόμαστε σε μια ταβέρνα και αναρωτιόμαστε τι να παραγγείλουμε: μπιφτέκι ή μπριζόλα;

Η μάχη ήταν πραγματικά πολύ σκληρή αλλά επικράτησε με ποσοστό που ξεπερνά το 60% το μπιφτέκι. Η μπριζόλα έμεινε στη δεύτερη θέση αγγίζοντας μόλις το 36% της προτίμησής σας.

Σας έχουμε συγκεντρώσει αγαπημένες συνταγές τόσο για μπιφτέκια όσο και για μπριζόλες και φυσικά τεχνικές και συμβουλές για το μαγείρεμά τους.

Συνταγές για μπιφτέκια

Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
Φτιάχνουμε λαχταριστά και ζουμερά μπιφτεκάκια με πατάτες φούρνου που μοιάζουν σαν τηγανητές. Τα συνοδεύουμε με ένα τέλειο αρωματικό γιαούρτι.

Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα!

Γρήγορα και εύκολα χοιρινά μπιφτέκια
Αυτά τα μπιφτέκια από χοιρινό κιμά ετοιμάζονται πολύ εύκολα και γρήγορα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς νόστιμους τρόπους.

Πέρα από τις συνταγές σας έχουμε tips για ζουμερά μπιφτέκια. 

Συνταγές για μπριζόλες

Και για εσάς που σας αρέσουν οι μπριζόλες, έχουμε συγκεντρώσει 3 συνταγές για όλα τα γούστα:

Μπριζόλες μοσχαρίσιες Τ-bone με μανιτάρια
Τι πιο κλασικό από το να ψήσουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες στη σχάρα; Εμείς επιλέγουμε τις κόντρα ή αλλιώς Τ-bone και τις συνοδεύουμε με μανιτάρια.

Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
Ό,τι πρέπει για ένα ΒΒQ, αυτή η συνταγή με την πολύ ιδιαίτερη και αρωματική μαρινάδα.

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα
Οι χοιρινές μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο με καρότα και συνοδεύονται ιδανικά με μια ρυζοσαλάτα με κινόα.

Δείτε και όλα τα μυστικά για τις μοσχαρίσιες αλλά και τις χοιρινές μπριζόλες από τον Δημήτρη Παπαζυμούρη αλλά και τα μυστικά για το πώς να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα.