Φθινόπωρο κι επίσημα, λοιπόν, και όσο ο καιρός δροσίζει σιγά-σιγά, αναζητούμε γλυκές γεύσεις όπως μια καλή σοκολάτα ή ένα σοκολατένιο γλυκάκι, έστω και μικρό. Δοκιμάσαμε πρόσφατα τις σοκολάτες μιας οικογενειακής επιχείρησης με ιστορία ενός αιώνα και επειδή μας άρεσαν πολύ, σκεφτήκαμε να γνωρίσουμε αυτή την επιτυχημένη περίπτωση παραγωγού ακόμη καλύτερα.

Η γλυκιά τους ιστορία ξεκίνησε συγκεκριμένα το 1922, με την επωνυμία «Καρύδα» από το επίθετο των τότε δύο αδερφών Καρύδα, που ήταν ζαχαροπλάστες. Από τότε άλλαξαν πολλά, οι καριόκες και τα ροξάκια έγιναν πάνω από 150 σοκολατένιοι κωδικοί, όμως το πάθος για ποιοτικά υλικά έμεινε σταθερό, καθώς και το γεγονός ότι η επιχείρηση παραμένει οικογενειακή υπόθεση.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή και το πώς ήταν η ζαχαροπλαστική το 1922

Από το «Καρύδα» η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζεται μέχρι σήμερα με εμπνευσμένες γλυκιές δημιουργίες ως «Laurence Gallerie De Chocolat». Οι αδερφοί Καρύδα τότε πρωτοεμφάνισαν στα ζαχαροπλαστεία τους τις αγαπημένες καριόκες και ροξ. Σήμερα από ό,τι μάθαμε 2η, 3η και 4η γενιά, δουλεύουν μαζί και φροντίζουν να υπάρχουν σοκολατένιες επιλογές για όλες τις γευστικές προτιμήσεις, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, αφού κάνουν και εξαγωγές σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Σήμερα ποια είναι τα πιο δημοφιλή τους προϊόντα;

«Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα πουράκια, οι τάρτες, η σειρά State of the Art, οι χειροποίητες σοκολάτες Laurence και φυσικά τα κεράσματά μας. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να διαχωρίσουμε τα προϊόντα μας γιατί το καθένα έχει διαφορετική θέση, τόσο στη δική μας καρδιά, όσο και στων ανθρώπων που τα επιλέγουν», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Αναλαμβάνουν και τα γλυκά βαφτίσεων και άλλων εκδηλώσεων, καθώς διαθέτουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε μοναδικές συσκευασίες με επιλογές χρωμάτων και κουτιών για μικρούς και μεγάλους. Από τα κεράσματα μέχρι τις Choco Pizzas και τα εθιστικά βαζάκια πραλίνας…

«Πιστεύουμε πως η σοκολάτα δεν έχει εποχή και είναι περισσότερο στο τι αγαπάει ο καθένας και η καθεμία να απολαμβάνει κάθε περίοδο του χρόνου» προσθέτουν. Γι’ αυτό και στη Laurence δημιουργούν κάθε χρόνο προϊόντα σε limited editions, όπως χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές σειρές, με συνδυασμούς ιδιαίτερων συσκευασιών και υλικών, για να έχει κάθε εποχή μια δική της σοκολατένια πινελιά.

Τι κάνει τις σοκολάτες τους να ξεχωρίζουν;

«Η δημιουργία νέων συνταγών σοκολάτας αποτελούνται από τον συνδυασμό τριών πραγμάτων: φαντασίας, τεχνογνωσίας και υψηλής ποιότητας πρώτων υλών. Αυτά τα τρία συστατικά μαζί με την αγάπη μας γι’αυτό που κάνουμε πάνω από 100χρόνια τώρα, είναι αυτό που δίνει στη Laurence μια δική της, μοναδική ταυτότητα».

Όσο για την ομολογουμένως εντυπωσιακή τους συσκευασία μας ανέφεραν: «Όση ενέργεια και φροντίδα δίνουμε στο προϊόν εντός της συσκευασίας, άλλη τόση δίνουμε και σε αυτό που τα περιβάλλει. Ο προορισμός κάθε σοκολάτας θέλουμε να είναι μια συνολική εμπειρία και δώρο είτε προς τον εαυτό μας, είτε προς αγαπημένα πρόσωπα».

Πού θα τις βρείτε

Τα προϊόντα θα τα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία κυρίως delicatessen, κάβες, καταστήματα ξηρών καρπών, αρτοζοχαροπλαστεία και ζαχαροπλαστεία σε όλη την Ελλάδα. E-shop δεν διαθέτουν ακόμα, αλλά μπορείτε να τους ακολουθήσετε στα social media, για να ενημερώνεστε για κάθε νέα τους κίνηση. Όσο για το εξωτερικό, κάνουν εξαγωγές σε διάφορες χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Καναδά, Ιταλία, Αυστραλία. Κάθε χώρα έχει και τις δικές της προτιμήσεις και αυτό δικαιολογείται από τη μεγάλη ποικιλία τους.

info
Laurence Gallerie De Chocolat, Θερμαϊκού 38, Ευκαρπία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 686401, https://www.laurence-chocolate.com