Με γκουρμέ attitude, ταυτότητα θρεπτική και διαβατήριο αειφόρου ανάπτυξης, η Harma Foods βάζει στο πιάτο μας υπέροχες ποικιλίες μανιταριών, χάρμα οφθαλμών και γεύσης.

Φύση και αυτοφυή μανιτάρια: Οι μεγάλες αγάπες του Λάμπρου Καραγγελή που στάθηκαν ικανές να τον ωθήσουν στην ίδρυση της Harma Foods, μιας καινοτόμου οικογενειακής επιχείρησης στην πόλη της Καλαμάτας
που δραστηριοποιείται στον χώρο παραγωγής και μεταποίησης κυρίως gourmet μανιταριών. Ο Λάμπρος άφησε πίσω τον τραπεζικό τομέα και τα οικονομικά και εξειδικεύτηκε στην καλλιέργεια και την παραγωγή τους με συνοδοιπόρο του την Αλιόνα. «Η ενασχόλησή μου με τα μανιτάρια ξεκίνησε εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Αφού μαγεύτηκα από την πολυπλοκότητά τους και τις ιδιότητές τους, ακολούθησα εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της καλλιέργειάς τους με αφετηρία το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεχίζοντας την εξειδίκευση μέσω συνεργασιών, σεμιναρίων και πιστοποιήσεων».

Στο βασίλειο των μυκήτων
Παράγουν εκλεκτές ποικιλίες μανιταριών με σταθερή ποιότητα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην υγιεινή, θρεπτική, μέσα από τη φύση διατροφή για όλους. Αρχές και αξίες τους αποτελούν ο σεβασμός για τη φύση, τον άνθρωπο και η εξασφάλιση της αειφορίας. Όραμά τους είναι η διάδοση των χρήσεων των μανιταριών και του μυκηλίου, που πέρα από τη διατροφή η επιστήμη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει σε πάρα πολλά πεδία όπως αυτό των οικοδομικών κατασκευών, εναλλακτικών οικολογικών συσκευασιών και ρούχων.

Όπως μας λέει ο Λάμπρος: «Οπλιστήκαμε με μεγάλη υπομονή και επιμονή και αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε μία από τις πιο απαιτητικές καλλιέργειες. Μας κρατάνε και μας δίνουν δύναμη η αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό της πόλης και το ενδιαφέρον του κόσμου για να ενημερωθεί και να μάθει για τα μανιτάρια. Με χαρά και προσωπική προσπάθεια μέσω σεμιναρίων, συνεντεύξεων, τοπικών εκδηλώσεων και συζητήσεων θέλουμε να συνεισφέρουμε ώστε ο φόβος για τα μανιτάρια να αντικατασταθεί από τη γνώση».

Πιστοί στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην παροχή προϊόντων ποιότητας. Δοκιμάζουν συνεχώς νέες ποικιλίες, τους ενδιαφέρουν τα φαρμακευτικά μανιτάρια και ταυτόχρονα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση αυτό. Τα τελευταία χρόνια καλλιεργούν και προσφέρουν με ασφάλεια όλο τον χρόνο εκλεκτές ποικιλίες υψηλού γαστρονομικού και θεραπευτικού χαρακτήρα όπως το Shiitake, το King Oyster -η Harma Foods αποτελεί την πρώτη μονάδα παραγωγής των συγκεκριμένων ποικιλιών στην περιφέρεια της Πελοποννήσου-, αλλά και πιο σπάνια είδη, π.χ. το Hericium (αρνάκι) και το Γανόδερμα, που έγιναν γνωστά στον νομό μέσα από την προσπάθειά τους για την εδραίωση της μανιταροφαγίας στην πόλη.

Εκτός από φρέσκα μανιτάρια διαθέτουν βραβευμένα για τη γεύση και την ποιότητά τους ζυμαρικά και τουρσιά μανιταριών, μεγάλη ποικιλία αποξηραμένων, αυξάνοντας ολοένα τους κωδικούς με νέα προϊόντα όπως γλυκό του κουταλιού, πούδρες μανιταριών κ.ά.

«Πέραν της παρουσίας μας στη Δημοτική Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας, συνεργαζόμαστε με αλυσίδα τοπικών σούπερ μάρκετ και επιλεγμένα μανάβικα και deli, αλλά δεχόμαστε και απευθείας τηλεφωνικές παραγγελίες. Προχωράμε τις επόμενες ημέρες στην υλοποίηση ενός πρωτοπόρου project με πρωταγωνιστή τα μανιτάρια». Το κατάστημά τους, η Cantharella, θα ανοίξει σύντομα στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, στην οδό Αιπύτου 2.

info
harmafoods.com, Social: @harmafoods & @cantharella_kalamata, 6944893773, 27211 181636