Ζυμαρικά σαν ανοιχτή αγκαλιά. Με χρώματα, γεύσεις και συνταγές που κλείνουν μέσα τους όλη την Ελλάδα, τα Melima Products απευθύνονται σε φανατικούς μακαρονάδες.

Όταν οι ελληνικές συνταγές και οι παραδοσιακοί τρόποι παραγωγής συναντούν την επιστημονική γνώση, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος. Τα Melima Products, όνομα και πράγμα αφού παρασκευάζονται με πολύ μεράκι, είναι ζυμαρικά που σε κερδίζουν με την πρώτη (δαγκω)ματιά, από τις προσεγμένες συσκευασίες και τα ποικίλα χρώματά τους που μαρτυρούν τα ευφάνταστα υλικά της ζύμης τους μέχρι τη γεύση τους. Ο Δημήτρης Χαμπερίδης, επικεφαλής της επιχείρησης, μας εξηγεί πώς απογειώνεις ένα υλικό που είναι εκ των πραγμάτων πολύ δημοφιλές: «Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα τη Χαλκίδα. Η ενασχόλησή μου με τη μαγειρική, ως μάγειρας και σεφ από το 1996, με οδήγησε στην απόφαση να περάσουν στα χέρια μας το εργαστήριο, οι συνταγές, η μεγάλη εμπειρία και η φαντασία γεύσεων της εταιρείας Τα Μυλέλια. Από το 1999 μέχρι και το 2015 Τα Μυλέλια κατάφεραν να μετατρέψουν το αλεύρι από τον νερόμυλο της Λέσβου και τις πιο αγνές ελληνικές πρώτες ύλες σε εκλεκτά προϊόντα που ταξίδεψαν την Ελλάδα στον κόσμο. Σήμερα εμείς, με αγάπη και αφοσίωση κρατάμε ζωντανή την κληρονομιά που παραλάβαμε».

Όπως τονίζει, «η παραγωγή των προϊόντων γίνεται αποκλειστικά από εμάς, στις δικές μας εγκαταστάσεις και οι πρώτες ύλες είναι από μικρούς επιλεγμένους παραγωγούς του τόπου μας, με γνώμονα την άριστη ποιότητα». Όσο για την έμπνευση του ονόματος : «Η καρδιά των προϊόντων μας γεμίζει με τους καρπούς της ελληνικής γης και πρώτο μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές από τα γευστικά τοπία της Ελλάδας. Οι οικογενειακές συνταγές μοιάζουν με ανοιχτή αγκαλιά».

Σαν σπιτική κουζίνα
«Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στη χειροποίητη παραγωγή, με μηχανήματα όχι μεγαλύτερα από αυτά μιας σπιτικής κουζίνας, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Πρώτο μας προϊόν, τα ζυμαρικά φυσικής ξήρανσης, με το αλεύρι ψυχρής και ολικής άλεσης από παραδοσιακό πετρόμυλο. Ως τρόπο συντήρησης χρησιμοποιούμε τις αλάθητες πρακτικές που προσφέρουν το ελαιόλαδο, το ξύδι, η ζάχαρη, το αλάτι, το μέλι, η αποξήρανση, τα αποστάγματα, η σχολαστική καθαριότητα, η παστερίωση. Κάθε προϊόν παρασκευάζεται βάσει οικογενειακών συνταγών και παραδοσιακών τρόπων παραγωγής, αλλά με την επιστημονική γνώση της ομάδας μας», καταλήγει.

info
Τα προϊόντα θα τα βρείτε στο www.melimaproducts.gr, τηλ.: 22210 28029 / 80070, στα e-shop Great food και Gr-ocery και σε διάφορα επιλεγμένα σημεία.

Δείτε επίσης:
Από βιομηχανικός σχεδιαστής στο Παρίσι ελαιοπαραγωγός στην Κέρκυρα

Πώς η Χάρις από επιτυχημένη τραπεζικός στην Τρίπολη τα παράτησε όλα για τη γλύκα της παραγωγής

Ο Νικόλαος Πήττας από τη Σάμο έβαλε το σνακ των αρχαίων θεών σε βαζάκια