Το ξεκίνημά τους έρχεται με την αναβίωση της συνταγής της γιαγιάς των ιδιοκτητών, της Μαρίκας από τη Σάμο, η οποία χρονολογείται κάπου στο 1957. Το 2013, οι συνεχιστές της οικογένειας, έχοντας αυτή τη συνταγή ως κύριο γνώμονα και μετά από πολλή δουλειά, δημιούργησαν ένα προϊόν με τα ίδια χαρακτηριστικά γεύσης της τότε συνταγής. Όπως μας είπαν, «η γιαγιά Μαρίκα είναι ένα πρόσωπο με τεράστια αξία και προσφορά στην οικογένειά της. Είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. Πιστή στην παράδοση, αλλά και με μια δόση διαφοροποίησης. Οι συμβουλές της όλα αυτά τα χρόνια ήταν αυτές που μας ώθησαν στη δημιουργία των προϊόντων Gia…giamas».


Ξεχωριστά αναψυκτικά φτιαγμένα από όραμα και φρέσκα υλικά
«Το όνειρό μας ήταν να δημιουργηθούν προϊόντα που να ξυπνάνε παιδικές αναμνήσεις. Φτιάχνονται από 100% ελληνικά φρούτα, χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Εκτός των ελληνικών φρούτων που χρησιμοποιούμε από Έλληνες παραγωγούς, το μυστικό είναι και στους ανθρώπους μας, σε αυτή την τεράστια οικογένεια που είναι δίπλα μας σε κάθε στιγμή και που προσφέρουν την αγάπη τους για τα προϊόντα μας. Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο που αγαπάει την παράδοση, τις παλιές και αγνές γεύσεις, και που πίνοντας Gia…giamas θυμούνται τη δικιά τους γιαγιά. Ετσι, δημιουργούμε αναμνήσεις».
Σχετικά με την παραγωγή, οι άνθρωποι της οικογένειας Gia…giamas μας είπαν: «Τα αναψυκτικά είναι αποτέλεσμα της παραδοσιακής συνταγής από το 1957, η οποία προκύπτει μετά τη σύνθλιψη φρέσκων φρούτων, όπου η επεξεργασία γίνεται σε μηχανήματα υψηλής παστερίωσης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, με μόνο φυσικό συντηρητικό τη βιταμίνη C και το κιτρικό οξύ (χυμός λεμονιού)».

Ξεχωριστές γεύσεις με εποχικότητα
«Η παλέτα γεύσεων του Gia…giamas περιλαμβάνει τις Λεμονάδα, Ροζ Λεμονάδα (λεμόνι, φράουλα), Ροδακινάδα, Πανδαισία 9 φρούτων, Μήλο Ρόδι και Μανταρινάδα. Οι γεύσεις είναι διαθέσιμες όλο τον χρόνο, εκτός από τη Ροζ Λεμονάδα, που θα τη βρεις λόγω εποχικότητας από τον Μάρτιο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, και από τη Μανταρινάδα, που θα την αναζητήσεις από Οκτώβριο μέχρι Φεβρουάριο. Η επιλογή των γεύσεων έγινε με κριτήριο τα εξαιρετικά ελληνικά φρούτα που δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα στη γεύση και την ποιότητά τους. Η επιλογή μας λοιπόν βασίζεται στο ότι το κάθε φρούτο είναι εξαιρετικό ανάλογα την περιοχή του, όπως τα λεμόνια μας, που είναι από τον συνεταιρισμό Αργους. Τέλος, τα προϊόντα μας δεν περιέχουν γλουτένη, είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά».

info
Θα βρείτε τα προϊόντα σε πάνω από 15.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα, σε οποιοδήποτε κατάστημα εστίασης, όπως και στο www.baristapro.com.gr

Διαβάστε ακόμη

Ο Δημήτρης φτιάχνει χειροποίητα ζυμαρικά με παραδοσιακές οικογενειακές συνταγές

Ο Νικόλαος Πήττας από τη Σάμο έβαλε το σνακ των αρχαίων θεών σε βαζάκια

Το δίδυμο που δημιούργησε μπάρες δημητριακών με προσωπικότητα