Η Κυριακή Φωτοπούλου είναι σεφ στο Κτήμα Κυρ Γιάννη (Νάουσα) και στο Κτήμα Σιγάλα (Σαντορίνη). Εκπροσωπεί την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με το κρασί.

«Η ελληνική γαστρονομία παρουσιάζει ένα λαμπρό μέλλον. Προσωπικά, ως μαγείρισσα εκπροσωπώ την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με το κρασί. Αυτό το πάντρεμα είναι που με εμπνέει να δημιουργώ καινούρια πιάτα, τα οποία να μπορούν να στηρίξουν τον ελληνικό αμπελώνα. Το γυναικείο ταμπεραμέντο στη μαγειρική διαπρέπει, καθώς οι περισσότερες γυναίκες του χώρου μας έχουν αγάπη και αφοσίωση στη δουλειά τους.

Το επάγγελμά μας είναι δύσκολο, θέλει θάρρος και τσαγανό. Πριν από 20 χρόνια δεν ήταν τόσο εύκολο για μια γυναίκα να μπορεί να ενταχθεί μέσα σε μια κουζίνα. Βέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει. Στις μέρες μας υπάρχουν καταξιωμένες γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχουν κατακτήσει αστέρι Michelin.

Αυτό που με αντιπροσωπεύει είναι ο δυναμισμός, η ομαδικότητα και η αγάπη για το καλό φαγητό. Από τα πρώτα μου βήματα εισέπραξα από τους δικούς μου ανθρώπους στήριξη και εμπιστοσύνη για το «δύσκολο» επάγγελμα που επέλεξα να ακολουθήσω. Η συμβουλή μου στα νέα παιδιά είναι να αγαπούν τη μαγειρική και να μην τη βλέπουν σαν μια απλή δουλειά. Χρειάζεται αγάπη και μεράκι».

Δείτε εδώ και 5 συνταγές της:

Μοσχαρίσια στηθοπλευρά με τραχανά και ανθότυρο
Η Κυριακή Φωτοπούλου μαγειρεύει για εμάς μοσχάρι στην κατσαρόλα με τραχανά και του δίνει έξτρα γεύση προσθέτοντας ξηρό ανθότυρο Νάξου.

Κατσικάκι λαδορίγανη
Μαγειρεύει κατσικάκι όχι στον φούρνο, αλλά στην κατσαρόλα. Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που ταιριάζει πολύ με μια τηγανιά φρέσκιες τηγανητές πατάτες.

Ρεβιθάδα φούρνου με λαχανικά, σύγκλινο Μάνης και κύμινο
Αυτή η συνταγή της σεφ Κυριακής Φωτοπούλου, που παντρεύει τα ρεβίθια με το σύγκλινο Μάνης και έχει το ιδιαίτερο άρωμα του κύμινου θα γίνει από τις αγαπημένες σας.

Μαυρομάτικα φασόλια με ψιλικά στον φούρνο
Τα μαυρομάτικα ταιριάζουν πολύ με τα λαχανικά. Και αν έχετε συνηθίσει να τα βράζετε στην κατσαρόλα, εμείς σας έχουμε μια πρόταση για τον φούρνο.

Κουνελάκι σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με κουκουνάρι, σταφίδες και πετιμέζι
Φτιάχνουμε κουνέλι στη λαδόκολλα και μας δίνει τα μυστικά για να γίνει νόστιμο και να χάσει την ιδιαίτερη μυρωδιά, που συνήθως έχει αυτό το υλικό όταν μαγειρεύεται.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφίες: STUDIO M