Η Garima Arora, executive chef του Gaa στην Μπανγκόκ κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας σεφ της Ασίας που επίσημα θα της απονεμηθεί στην τελετή βράβευσης των 50 καλύτερων εστιατορίων της Ασίας που φέτος διοργανώνεται στο Μακάο στις 26 Μαρτίου.
Απόφοιτος της διεθνούς κύρους σχολής μαγειρικής Le Cordon Bleu και με θητεία στο περίφημο Noma στην Κοπεγχάγη στο πλευρό του Rene Redzepi, υιοθέτησε έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης του φαγητού. «Άρχισα να το αντιμετωπίζω περισσότερο ως εγκεφαλική εξάσκηση σκεπτόμενη το ότι η διαδικασία του μαγειρέματος έχει άμεση σχέση με πολλούς παράγοντες όπως η κατανόηση της τοποθεσίας που βρίσκεσαι και της θέσης σου απέναντι στην κοινωνία», είπε αναφερόμενη στο ρόλο της εποχικότητας και της κοινωνικής ευθύνης των μαγείρων, που είναι και η βάση της φιλοσοφίας της κουζίνας της. Επιστρέφοντας στην Ασία το 2016, η Arora εργάστηκε ως sous chef στο βραβευμένο Gaggan στην Μπανγκόκ, που για 4 χρόνια βρίσκεται στην 1η θέση της λίστα με τα καλύτερα της Ασίας. Τον Απρίλιο του 2017, άνοιξε το εστιατόριο Gaa, όπου αποτυπώνει την προσωπική οπτική της παραδοσιακής ινδικής κουζίνας σε σύγχρονα μενού 10-14 πιάτων. Το Νοέμβριο του 2018, απέσπασε το πρώτο της αστέρι από τον Οδηγό Michelin, που την κατέστησε την πρώτη Ινδή σεφ που αποσπά αυτή τη διάκριση. Σημειώνουμε ότι προκάτοχοι του βραβείου της Καλύτερης Γυναίκας σεφ της Ασίας ήταν η Duangporn ‘Bo’ Songvisava από την Ταϊλάνδη (2013), Lanshu Chen από το Ταϊβάν, (2014), Vicky Lau από το Χονγκ Κονγκ (2015), Margarita Forés από τις Φιλιππίνες (2016), May Chow από το Χονγκ Κονγκ (2017) και Bongkoch ‘Bee’ Satongun από την Ταϊλάνδη (2018)