Η τελευταία καινοτομία της Νιτσιάκος είναι το λανσάρισµα στην ελληνική αγορά του µαύρου κοτόπουλου Αλσατίας, μιας κατεξοχήν γαλλικής ράτσας με κρέας ανώτερης ποιότητας.

Η ανώτερη ποιότητά του οφείλεται τόσο στη διάρκεια εκτροφής του, που υπερβαίνει τις 90 ημέρες, όσο και στο ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο με το οποίο τρέφεται, που είναι 100% φυτικής προέλευσης, πιστοποιημένο από την AGROCERT®, και αυξημένο σε κυτταρίνες.

Το κρέας του είναι εξευγενισμένο και εξαιρετικά γευστικό, τα φιλέτα του έχουν λεπτότητα στη γεύση χάρη στην αργή ανάπτυξη του πτηνού και το κρέας του ποδιού του είναι πιο κόκκινο και ευώδες. Λόγω του ειδικού τρόπου εκτροφής, της ηλικίας, αλλά και της πλούσιας σε δημητριακά διατροφής του, το μαύρο κοτόπουλο έχει πολλά διατροφικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών πουλερικών: Αυξημένη πρωτεΐνη, λιγότερο νερό, λιγότερα λιπίδια, υψηλά σε ανόργανα άλατα καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό και για την παιδική διατροφή.

info
www.nitsiakos.gr