Αυτή την Κυριακή 27/10 το Cantina, που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα, συνοδεύεται από ένα podcast στο οποίο η Νανά Δαρειώτη παρουσιάζει τους υπέροχους ανθρώπους, τόπους, προϊόντα και γεύσεις που ανακαλύψαμε κατά τη διαδικασία δημιουργίας του τεύχους.
Σε αυτό το τεύχος, ανακαλύπτουμε από την αρχή τη Θεσσαλονίκη. Επισκεπτόμαστε τους απέραντους ορυζώνες της Χαλάστρας, εκεί όπου παράγεται το 80% του ελληνικού ρυζιού και πάμε στο Δέλτα Αξιού να γνωρίσουμε από κοντά τους μυδοκαλλιεργητές και τους ψαράδες του Θερμαϊκού. Κάνουμε ζικ-ζακ στους αμπελώνες, από την Επανομή στον Σοχό και τη Βόλβη για να μιλήσουμε με τους Θεσσαλονικείς οινοποιούς. Επιστρέφουμε στην πόλη και ανακαλύπτουμε 24 εμπειρίες για τις οποίες αξίζει να την επισκεφθείτε και 250 διευθύνσεις για να τις απολαύσετε όπως τους πρέπει.
Συγκεκριμένα στο τεύχος θα βρείτε μικρά και μεγάλα αφιερώματα για:
Οι αγορές της πόλης – Από το Καπάνι στη Μοδιάνο και από την Άθωνος στο Μπιτ Παζάρ.
Ζαχαροπλαστεία με ιστορία και μέλλον για τρίγωνα, άρμενοβίλ και σιροπιαστά.
Αναζητάμε το σωστό κουλούρι Θεσ/νικης και δίνουμε τη μάχη της μπουγάτσας.
Άνω Πόλη και Επταπύργιο, τα αστικά εστιατόρια του κέντρου, η Καμάρα, η Ροτόντα και η αναδυόμενη -πλην αιώνια- ομορφιά τους.
Τα μπαρ της πόλης, το Ιπποδρόμιο και η πλατεία Ναυαρίνου
Η βυζαντική γειτονιά της πόλης, το κέντρο της φοιτητικής ζωής, πού σταματάμε, τι δοκιμάζουμε.
Άνω- κάτω στα Λαδάδικα
Τα σωστά σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης
Τα wine bar αλά Σαλονίκ
Από την πλατεία Μαβίλη στους 12 Απόστολους και τη Θέρμη
Οι νέες τάσεις και οι νέες αφίξεις
Μεζεδοπωλεία – Ουζερί: Η απόλυτη θεσσαλονικιώτικη κουλτούρα
Πλατεία Αριστοτέλους, η περιοχή του Ντεπώ, η Ανθέων, η Νέα Παραλία και τα στέκια τους.
Μπιτ Παζάρ και οδός Ολύμπου: Το Μοναστηράκι του Βορρά και μια κλειστή αγορά του 1928.
Concept stores, εργασία και καφές, ψώνια και χαλάρωση σε ύφος Βόρειας Ευρώπης με ελληνικό χαρακτήρα.
Βόλτα στην Προξένου Κορομηλά και τη Μητροπόλεως.
Η περαντζάδα της Λεωφ. Νίκης.
Οι οδοί Π. Μελά, Π. Πατρών και ο πεζόδρομος της Ικτίνου: Οι δρόμοι όπου συμβαίνουν όλα.
Ακούστε το podcast εδώ: