Τώρα τις γιορτές γαρνίρουμε τα εντυπωσιακά γλυκά μας, όπως τούρτες και κέικ, με ζαχαρωμένα φρούτα, πέταλα από αράντιστα άνθη ή μυρωδικά με τον μίσχο τους.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε 1-2 ασπράδια αβγών μέχρι να αφρατέψουν.
2. Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά τα φρούτα, τα αράντιστα πέταλα λουλουδιών (π.χ. τριανταφυλλιάς) ή τα μυρωδικά με μια μαλακή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
3. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε ελαφρώς με ασπράδι αβγού παντού.
4. Τα βουτάμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε ρίξει μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη, γυρνώντας τα από όλες τις μεριές ώστε να κολλήσει επάνω τους.
4. Τα αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Προσοχή, δεν είναι βρώσιμα, μόνο διακοσμητικά!