Το concept των “cave à manger” ανθούν τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι ανανεώνοντας τη γαστρονομική του σκηνή. Ανάλογη εμπειρία μπορούμε να ζήσουμε και στο L’Audrion στην Πλάκα! Πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα απλό wine bar, αφού εκτός από το επιτόπου σερβίρισμα διαφόρων γαλλικών σπεσιαλιτέ και κρασιού, στο «L’Audrion» μπορούμε να αγοράσουμε διαλεχτές φιάλες κρασιών και απολαυστικά γαλλικά προϊόντα για το σπίτι.
Το L’Audrion και ο Γάλλος chef του, Alain Parodi, λοιπόν έχει προετοιμάσει για εμάς τα πιο νόστιμα γιορτινά πιάτα για να τα απολαύσουμε με τους αγαπημένους μας. Πολλά από τα πιάτα μάλιστα που αναγράφονται στο μενού είναι εθιμοτυπικά για το ρεβεγιον των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονίας στη Γαλλία. Το L’Audrion θα είναι κλειστό ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα αγαπημένα μας πιάτα:
Carpaccio de Saumon, guacamole, jalapeno
Καρπάτσιο σολομού με guacamole και πιπεριές jalapenos
Escargots de Bourgogne
Σαλιγκάρια μπουργκινιόν
Terrine de Foie Gras de Canard mi cuit
Τερίνα Foie Gras, με πουρέ κυδώνι
Bulots au court bouillon, grosses crevettes sauvages, huitres
Σαλιγκάρια της θάλασσας, γαρίδες, στρείδια
Foie gras de canard poêlé, pulpe de potiron, champignons des bois, panais rôti
Foie gras πάπιας, βελουτέ κολοκύθας, άγρια μανιτάρια, μαϊντανόριζα
Chapon de Bresse farci d’une mousseline de volaille, foie gras et truffes, Jus de braisage et légumes anciens
Καπόνι γεμιστό με foie gras, τρούφα και άγρια μανιτάρια
Brie truffé / Τυρί με τρούφα
Bûche aux marrons confits et agrumes
Κορμός με μους κάστανο και άρωμα εσπεριδοειδών
Bûche glacée exotique mangue et noix de coco
Εξωτικός κορμός, παγωτό καρύδα και μάνγκο
info
Πλ. Φιλόμουσου Εταιρίας 3, Αθήνα, Τηλ. 21 0324 1193, Το L’Audrion θα είναι κλειστό ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, www.laudrion.gr