Μέρες γιορτινές, ας υψώσουμε τα λυγερόκορμα ποτήρια με ένα αφρώδες κρασί υποκύπτοντας στη μαγεία των παιχνιδιάρικων φυσαλίδων.
Ευχάριστα και εκφραστικά τα ελληνικά αφρώδη κρασιά με τα λεπτά αρώματα φρούτων και λουλουδιών γαργαλούν τα ρουθούνια μας, ενώ οι φίνες ξηρές, υπόγλυκες ή γλυκές γεύσεις τους ακομπανιάρουν το εορταστικό τραπέζι και απογειώνουν την καλή διάθεση. Καλή χρονιά!
Amalia Brut, Κτήμα Τσέλεπου
Εξαιρετικό αφρώδες κρασί από Μοσχοφίλερο που ξεδιπλώνει στο ποτήρι τα αρώματα και τη φρεσκάδα της Μαντινείας. Παράγεται με την κλασική μέθοδο της σαμπάνιας. Αχνό κίτρινο χρώμα, λαμπερό κορδόνι φυσαλίδων με ένταση, υπέροχα αρώματα του τριαντάφυλλου που σμίγουν με νότες λευκόσαρκου ροδάκινου και συμπληρώνονται από διακριτικές νύξεις μελιού. Πίνεται ευχάριστα ως απεριτίφ και συντροφεύει τέλεια ποικιλία τυριών και πικάντικα ορεκτικά.
Αμύνταιο ροζέ αφρώδης ημίξηρος, ΕΑΣ Αμυνταίου
Στιβαρό αφρώδες ροζέ κρασί που αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του ξινόμαυρου. Με χρώμα της φράουλας που σε κεντρίζει και σου φτιάχνει τη διάθεση και πολύπλοκη μύτη που ξεδιπλώνει αρώματα αγριοφράουλας, κανέλας και κόκκινων φρούτων. Η ελαφρά αίσθηση γλύκας στο στόμα εξισορροπείται από την οξύτητα. Κάνει καλή συντροφιά σε ρόλο απεριτίφ.
Moscato D’ Ifestia, Κτήμα Χατζηγεωργίου
Τα σαγηνευτικά αρώματα του Μοσχάτου Αλεξανδρείας απελευθερώνονται μέσα από πλούσιες φυσαλίδες. Στο μάτι αποκαλύπτει λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα και στο στόμα η κομψή γλυκύτητα ισορροπεί ηδονικά με τη φρεσκάδα και τα λεπτά αρώματα φρούτων. Το χαμηλό αλκοόλ και ο φίνος αρωματικός χαρακτήρας του κρασιού δίνουν ευκαιρίες ακόμα και για ευφάνταστα κοκτέιλ.
Ακακίες Sparkling 2012, Κτήμα Kir Yanni
Ένα αφρώδες ροζέ από ξινόμαυρο αντιπροσωπευτικό της νέας γενιάς του αφρώδους ελληνικού οπλοστασίου. Το λαμπερό κερασένιο χρώμα και τα αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας, φράουλας θα σε κερδίσουν. Το επίμονο κορδόνι των φυσαλίδων σε παρασύρει στο πνεύμα της γιορτής. Δροσιστική οξύτητα που ισορροπείται τέλεια από τη διακριτική γλυκύτητα και την επίμονη φρουτώδη επίγευση.
Blink Zibibbo, Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Αυτό το κρασί φτιάχτηκε με πρώτη ύλη από τους βιολογικούς αμπελώνες της ηφαιστιογενούς Λήμνου. Απαλές φυσαλίδες στον ουρανίσκο και τπλούσια αρώματα από βερίκοκο, λεμόνι, γιασεμί και τριαντάφυλλο που σε παρασύρουν όλες τις ώρες, όλες τις στιγμές. Ο αφρώδης χαρακτήρας του και η φρουτώδης προσωπικότητά του δένει απόλυτα με την ελληνική κουζίνα και τις gourmet γιορτινές βραδιές.
Cair Brut, Κ.Α.Ι.Ρ.
Ένα ιστορικό ελληνικό ημίξηρο αφρώδες που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο και είναι αυτό που άνοιξε το κεφάλαιο αφρώδεις οίνοι για την ελληνική οινοποιία. Αξιοποιεί στη Ρόδο την ελληνική ποικιλία Αθήρι και είναι έντονα φρουτώδες με αρώματα μελιού και γλυκών του κουταλιού. Συνοδεύει τυριά, θαλασσινά, αλλά και κρεατικά με ελαφριές σάλτσες.
Santo Sparkling, Santowines
Η ισχυρή προσωπικότητα του ασύρτικου της Σαντορίνης οινοποιείται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας και δίνει ένα εξαιρετικό αφρώδες κρασί. Γοητεύει το παιχνιδιάρικο κορδόνι των κομψών φυσαλίδων, τα μεθυστικά αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και οι διακριτικές νότες μελιού. Ισορροπημένο, με πολύ καλή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση, ταιριάζει στο ρόλο του απεριτίφ.
Karanika Brut Cuvée Spéciale 2013, Κτήμα Καρανίκα
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά αφρώδη κρασιά φτιαγμένο από ξινόμαυρο με οινοποίηση blanc de noir και την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας. Τραγανή οξύτητα και έντονα φρουτώδη αρώματα, σώμα μεσαίο και φυσαλίδες, που κρατάνε όπως και η επίγευσή του. Πίνεται ως απεριτίφ, αλλά συνοδεύει ιδανικά απαλά θαλασσινά ακόμη και πατέ.
Ωδή Πάνος Brut, Κτήμα Σπυρόπουλου
Το Μοσχοφίλερο αποκαλύπτει το λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα του και οι λεπτοκεντημένες επίμονες φυσαλίδες ξεδιπλώνουν στη μύτη φρέσκα αρώματα από πέταλα τριαντάφυλλου, που μπλέκουν με αυτά των κίτρινων φρούτων. Φρεσκάδα και εξαιρετική οξύτητα ανακαλύπτεις στην κάθε γουλιά. Ταιριαστός σύντροφος σε ποικιλία τυριών και φρουτοσαλάτας.
Ela Gold
Το Ela Gold είναι μια διαφορετική πρόταση για τις μέρες των γιορτών, καθώς μεταφέρει στο τραπέζι τη λάμψη από τις νιφάδες βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων που περιέχει! Η παραγωγή του ακολουθεί την παραδοσιακή γαλλική μέθοδο αποκτώντας εξαιρετική φινέτσα, λεπτή και ιδιαίτερη γεύση. Το Ela Gold παράγεται στη Ρόδο από σταφύλια των ποικιλιών Αθήρι και Chardonnay. Έχει πλούσιες, λεπτές φυσαλίδες με αρώματα μελιού, ψημένου ψωμιού και καβουρδισμένου αμύγδαλου. Ένα απεριτίφ, που συνοδεύει ιδανικά τα ορεκτικά, την παρμεζάνα, τα λευκά τυριά ή το κυρίως γεύμα σας.
Aurelia, Ζοίνος
Η ζωηρή τριανταφυλλένια φορεσιά του αφρώδους ροζέ Aurelia είναι αποκάλυψη. Η χημικός- οινολόγος της Ζοίνος – Ζίτσα, Ελένη Σίντου, οινοποίησε έναν φυσικώς αφρώδη οίνο από τις ηπειρώτικες ποικιλίες Βλάχικο, Μπεκιάρη και Ντεμπίνα. Γοητεύουν τα αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, κερασιού, φράουλας, οι διακριτικές τανίνες και η δροσιστική οξύτητα. Είναι ιδανικός συνοδός των εξωτικών finger food.
Alegria 2014, Κτήμα Παπρά
Ένας φυσικός ημιαφρώδης οίνος από Μοσχάτο Τυρνάβου με λαμπερό ροζέ χρώμα. Στη μύτη σε κερδίζουν τα αρώματα τριαντάφυλλου και τα ανοιξιάτικα φρούτα ροδάκινο και κεράσι. Φινετσάτο με ευχάριστη επίγευση, που πίνεται ευχάριστα σαν απεριτίφ. Με μόνο 7,5% vol ταιριάζει για κάθε στιγμή της ημέρας και συνοδεύει ιδανικά γλυκά τυριά, τάρτες με φρούτα και γλυκό του κουταλιού.