To απόλυτο, κρεμώδες συνοδευτικό για τη γαλοπούλα, αλλά και για όποιο άλλο κρέας επιλέξουμε για το τραπέζι, σε νόστιμες, χειμερινές παραλλαγές. Εκτός από τον κλασικό και βουτυράτο με πατάτα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει και καμβά που θα εμπλουτίσουμε με μυρωδικά και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, έχουμε δύο γευστικές προτάσεις με σελινόριζα, μία ιδιαίτερη με γλυκοπατάτα και ρόδι, με καρότο, αλλά και με κάστανο, σύκα και μαυροδάφνη. Μα πόσο πιο εορταστικό να γίνει το μενού!
Πουρές βουτύρου ο κλασικός
Με ξεχωριστό άρωμα και πλούσια γεύση από το βούτυρο γάλακτος, αυτός ο πουρές θα ταιριάξει ιδανικά με τα ψητά σας κρέατα.
Πουρές σελινόριζας
Ένας νόστιμος πουρές με την ξεχωριστή γεύση της σελινόριζας, που συνοδεύει ιδανικά ψητά κρέατα και ειδικά χοιρινό.
Πουρές γλυκοπατάτας με πέστο ροδιού
O απλός πουρές γλυκοπατάτας απογειώνεται και γίνεται το τέλειο συνοδευτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Πουρές σελινόριζας με μοσχολέμονο
Ένα πολύ αρωματικό και γευστικό συνοδευτικό για κατσικάκι, χοιρινό ή μοσχαράκι κατσαρόλας. Ιδανική εναλλακτική του κλασικού πουρέ πατάτας, ειδικά για τα γιορτινά τραπέζια.
Πουρές κάστανου με σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης
Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα.
Πουρές καρότου
Ένας ξεχωριστός πουρές, με ωραίο χρώμα και φίνα γεύση. Συνοδεύει ιδανικά ψητό κρέας και πουλερικά.
Δείτε επίσης:
Γιορτινό τραπέζι: 7 προτάσεις για τα «γύρω-γύρω»
Το κρέας της γιορτής: 16 κρεοπωλεία για τις γιορτινές αγορές
Ψητή γαλοπούλα με γλάσο και καρυκεύματα