Τα σχολεία έκλεισαν για Πάσχα, τα παιδιά είναι στο σπίτι και σίγουρα ψάχνετε τρόπους να τα απασχολήσετε και να περάσετε ταυτόχρονα και ποιοτικές στιγμές μαζί τους. Και τι πιο νόστιμο, πασχαλινό και διασκεδαστικό από το να φτιάξετε μαζί σοκολατένια αυγά! Ωραία και τα αγοραστά, αλλά είναι πιο ωραία αυτά που θα δημιουργήσετε μόνοι σας! Πλέον υπάρχουν στο εμπόριο πολλές φόρμες για διάφορα μεγέθη, οπότε τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα! Και φυσικά μπορείτε να παίξετε με διάφορες γεύσεις κουβερτούρας, μαύρη, γάλακτος, λευκή, πραλίνα αλλά και καραμέλα! Για τη διακόσμηση αλλά και για τη γέμιση επιλέγετε ό,τι υλικά φανταστείτε: πολύχρωμη τρούφα, νιφάδες σοκολάτας σε διάφορες γεύσεις, πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας…

Σας δίνουμε παρακάτω μερικές ιδέες:

Κλασικό σοκολατένιο αυγό
Για να φτιάξετε ένα κλασικό σοκολατένιο αυγό, αρκεί να έχετε μια φόρμα και σοκολάτα. Για να το πετύχετε, αφού λιώσετε τη σοκολάτα, την αφήνετε λίγο να κρυώσει, ώστε να μην είναι καυτή και τοποθετείτε στη φόρμα με το κουτάλι λίγη λίγη. Την αφήνετε μέχρι να δέσει και να σκληρύνει και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε προσεκτικά, ώστε να μην σπάσει το εξωτερικό.

Όταν έχουμε τα δυο κομμάτια, μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

Ανοιχτό γεμιστό αυγουλάκι
Ένα ανοιχτό γεμιστό αυγουλάκι, που το γεμίζουμε με σοκολάτα, γλυκά, καραμέλες ή ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Εδώ βάζουμε και τα παιδιά στο παιχνίδι, να δώσουν τις ιδεες τους. Μια ιδέα είναι να φτιάξουμε το εξωτερικό με κουβερτούρα γάλακτος ή μαύρη και να χρησιμοποιήσουμε για το εσωτερικό άλλες γεύσεις που μπορείτε να τις αναμείξετε (βρίσκετε σε πλάκες ή σε σταγόνες λευκή, πραλίνα, φράουλα, καραμέλα).

Κλειστό αυγουλάκι
Για να καταφέρετε να ενώσετε τα δυο μισά αυγουλάκια που θα βγάλετε από τις φόρμες, αρκεί να λιώσετε σοκολάτα και να τη χρησιμοποιήσετε ως «κόλλα». Πριν ενώσετε τα δυο μισά, μπορείτε να βάλετε μέσα στο αυγουλάκι ό,τι γέμιση θέλετε. Θα προτείναμε πολύχρωμα σοκολατένια κουφετάκια.

Μικρά αυγουλάκια
Υπάρχουν φόρμες με τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε μικρά σοκολατάκια σε σχήμα αυγού. Εδώ μπορείτε να λιώσετε διάφορες σοκολάτες και είτε να τις αναμείξετε είτε να φτιάξετε διαφορετικά αυγά με γεύσεις.