Στο Οlive Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

«H Κουζίνα από το Α ως το Ω»

Μόνο στο ΘΕΜΑ, ανακαλύπτουμε τα απαραίτητα εργαλεία, τα σκεύη, τις πρώτες ύλες, τα προϊόντα, για να απολαμβάνουμε την πιο οργανωμένη κουζίνα κάθε μέρα!

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε να μαγειρεύουμε για την εβδομάδα της Τυρινής, με τα ελληνικά τυριά να πρωταγωνιστούν σε απίθανα πιάτα, την Καθαρά Δευτέρα στρώνοντας τραπέζι με τις καλύτερες συνταγές, τη Σαρακοστή, ξεκινώντας νηστεία με όρεξη και καλομαγειρεμένα φαγητά.

Η Κουζίνα από το Α ως το Ω!
Ένα αναλυτικό εγχειρίδιο αφιερωμένο στην οργάνωση της κουζίνας, τα εργαλεία

και τα υλικά που μας δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε όλες τις μαγειρικές και διατροφικές μας επιθυμίες, έτσι ώστε η καθημερινότητά μας να γίνει πιο εύκολη και σαφώς, νοστιμότερη!

Διαβάστε στο Olive Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Καθαρά Δευτέρα, η πιο νόστιμη αργία!
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου στρώνει το πιο λαχταριστό τραπέζι για την αγαπημένη αργία.
Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο, Ρεβιθάδα με χταπόδι, Αγκινάρες με κουκιά, Μπουρανί Τυρνάβου, Γαριδομακαρονάδα.

Φιλέματα για τα Κούλουμα
Ο Γκίκας Ξενάκης μαγειρεύει πιάτα που μυρίζουν θάλασσα.
Γαρίδες τυλιχτές με κανταΐφι και νηστίσιμη μαγιονέζα μυρωδικών, Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, λάχανο, πορτοκάλι, δυόσμο και βινεγκρέτ από παντζάρι, Χταπόδι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα, πράσινες ελιές και κύμινο, Μύδια σε χυλό με κρύα σάλτσα από ψητές πιπεριές και εστραγκόν.

Μερακλίδικοι μεζέδες με λαχανικά
Ο Γρηγόρης Χέλμης ανανεώνει παραδοσιακές συνταγές, με άρωμα Ανατολής.
Kimchi πολίτικη, Kimchi σελινόριζα, Πάστα kimchi, Kimchi αγγούρι, Λάχανο με κόλιανδρο, σόγια σος και σουσάμι, Μελιτζάνες σέρτικες, Σκορδαλιά από ψητό κουνουπίδι.

Κυριακάτικο κάλεσμα
Ένα ολοκληρωμένο και ευφάνταστο μενού με νηστίσιμες και ακαταμάχητες συνταγές από τον Φάνη Μαϊκαντή.
Σούπα πατάτας με σπανάκι, μάραθο και αχνιστές αχιβάδες, Σαλάτα με παντζάρια, μυρώνια και σκορδάτες γαρίδες, Ψητό κουνουπίδι με αυγοτάραχο και λεμονάτη σάλτσα με κάππαρη και μαντζουράνα, Κολοκύθια γιαχνί με καυκαλήθρες, πελτέ Σαντορίνης και κύμινο, Σουπιές με πλιγούρι, μανιτάρια και εστραγκόν στη γάστρα

Η αποθέωση του τυριού
Για την εβδομάδα της Τυρινής, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας εμπνέει μαγειρεύοντας με αγαπημένα ελληνικά τυριά.
Κανελόνια με μανιτάρια, πράσα, σπανάκι και λαδοτύρι, Σουφλέ με ελληνικά τυριά, Μπέργκερ με παναρισμένο κασέρι, πέστο μαϊντανού και ψητά λαχανικά, Τυρόψωμο με ελιές και δενδρολίβανο, Μπροκολοκεφτέδες με κασέρι, Κουνουπίδι στον φούρνο με 4 τυριά και πέστο λιαστής ντομάτας

Τα θερμαντικά που αγαπάμε
Η Εύα Μονοχάρη ετοιμάζει πιάτα για να μας συντροφεύσουν στις τελευταίες κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά αυγολέμονο, Ψαρόσουπα με λαχανικά, Λαχανοντολμάδες φούρνου, Μανέστρα κολοπίμπιρι με κοκκινοπίπερο, Πικάντικος τραχανάς με πελτέ και γιαούρτι, Κρεατόσουπα με ντομάτα και κοφτό μακαρόνι, Φασολάδα φούρνου

Και γκουρμέ, και νηστεία
Τα νηστίσιμα πιάτα μπορούν να είναι πεντανόστιμα και εμείς σας το αποδεικνύουμε, δίνοντάς σας ιδέες για τη Σαρακοστή.
Πιλάφι με σπαράγγια, σαφράν και αμύγδαλα, Γεμιστά καλαμάρια με ρύζι και μυρωδικά, Κουνουπίδι με κύμινο, κουρκουμά και λευκό ρύζι, Μακαρονάδα με σπανάκι, ταχίνι και αμύγδαλα, Χόρτα της λαϊκής μελωμένα στον φούρνο, Βίδες με ταραμά και λεμόνι, Ρεβιθοσαλάτα με ψητά κολοκυθάκια, Γαρίδες τας κεμπάπ

Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Συνέντευξη με την ελληνίδα sommeliere Ιωάννα Νεράντζη που διαπρέπει στο Λονδίνο!
-Τα κρασιά του μήνα!
-Κλασικά κοκτέιλ με ουίσκι!
-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!