Tο Cantina μάς ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια, στην Μητρόπολη των Ελλήνων Αιγυπτιωτών. Μία αποστολή γεμάτη ιστορίες, αρώματα και γεύσεις.
Η ομάδα του Cantina επέστρεψε στην Ελλάδα -μεταξύ άλλων- με 11 συνταγές που θα φέρουν στο τραπέζι μας γεύσεις από την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, με υλικά και μπαχαρικά που θα αγαπήσετε. Εντάσεις, αρώματα, και πιάτα που μας ταξιδεύουν σε μια διαφορετική κουλτούρα και κουζίνα, που τόσο αγαπάμε.
Ιδιαίτερα πιάτα με πρωταγωνιστές τα μπαχαρικά, τα κρέατα, τα όσπρια και τα λαχανικά, που αν τις φτιάξουμε μία φορά, σίγουρα θα τις εντάξουμε στις συνταγές που επιστρέφουμε ξανά και ξανά, για όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα γεύμα με γεμάτη γεύση.
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε λαχταριστά κυρίως, μια ιδιαίτερη «αλοιφή», μια χορταστική και αρωματική σαλάτα, αλλά και ένα αξεπέραστο σιροπιαστό.
Μουχαμάρα κόκκινης πιπεριάς με freekeh και φέτα
Κοτόπουλο με μπαχαρικά και τραγανά ρεβίθια
Αρνίσιο μπούτι με μαϊντανό και ta’leya
Κόσαρι, το κλασικό πιάτο της Αλεξάνδρειας
Μπακλαβάς με πορτοκάλι, καρύδια και κανελογαρίφαλα
Ακόμη, αναλυτικά οι συνταγές για:
Σαλάτα με γλυκοπατάτες, freekeh αι dressing γιαούρτι – harissa
Αρνάκι πικάντικο στην κατσαρόλα
Πικάντικα αρνίσια κεμπάπ
Κλασικό χούμους
Σουβλάκι μανιταριών shawarma με σκορδάτη σάλτσα
Κουσκούς με λαχανικά και harissa
Συνταγές: Γιώργος Δημητρακόπουλος
Διαβάστε περισσότερα και δείτε αναλυτικά τις συνταγές στο νέο τεύχος του Cantina, αυτή την Κυριακή 27/4, με το Πρώτο Θέμα.