Tο Cantina, αυτή την Κυριακή 27/4, μάς ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια, στην Μητρόπολη των Ελλήνων Αιγυπτιωτών. Μία αποστολή γεμάτη ιστορίες, αρώματα και γεύσεις.
Ο Ρέντα Σαΐσα, Αιγύπτιος από την Αλεξάνδρεια που αγάπησε την Ελλάδα, τα τελευταία 30 χρόνια σερβίρει την κουζίνα της πατρίδας του στους Έλληνες που την αγαπούν και μοιράζεται μαζί μας τις συνταγές που οι Αλεξανδρινοί φίλοι μας όρισαν ως αυθεντικές του τόπου τους.
Ακολουθούν κάποιες από τις συνταγές
Baba Ganoush
Αρωματικό ρύζι
Φαλάφελ
Μολοχ(έ)ια
Φωτογραφίες: Αντώνης Γιαμούρης
Οι Ελληνίδες της Αλεξάνδρειας αποκαλύπτουν τις μαγειρικές τους
Η Νανά Δαριώτη, Διευθύντρια Σύνταξης του Cantina, συνομιλεί με την Αντιγόνη Ζούλια και επισκέπτεται το εστιατόριο της Αθλητικής Ένωσης στην Ελληνική Κοινότητα. Η Αντωνία Λιβανού, την περίοδο του κοσμοπολιτισμού της Αλεξάνδρειας, δίδασκε οικοκυρικά, τροφογνωσία, αρχές γαλλικής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστική στο Μπενάκειο. Η κληρονομιά της συνεχίζεται πλέον από την κόρη της Μπρίνα Πατμανίδη, τη Ζακλίν Κοσμίδη φίλη της Μπρίνας, και την εγγονή της Αλεξανδρινής μαγείρισσας.
Ιδιαίτερα πιάτα με πρωταγωνιστές τα μπαχαρικά, τα κρέατα, τα όσπρια και τα λαχανικά
Επιπλέον, η ομάδα του Cantina επέστρεψε στην Ελλάδα – μεταξύ άλλων – με 11 συνταγές που θα φέρουν στο τραπέζι μας γεύσεις από την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, με υλικά και μπαχαρικά που θα αγαπήσετε. Εντάσεις, αρώματα, και πιάτα που μας ταξιδεύουν σε μια διαφορετική κουλτούρα και κουζίνα, που τόσο αγαπάμε. Αυτές είναι οι συνταγές των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας.