Στο ολοκαίνουριο, πραγματικά κεφάτο βιβλίο Μουσικός περίδρομος, η μαγειρική συναντά τη μουσική και τη λαογραφία σε ένα τριπλά απολαυστικό ταξίδι.

Ο συγγραφέας του, executive chef Νίκος Φωτιάδης, με αφετηρία μερικά από τα πιο γνωστά «μαγειρικά» ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, συγκεντρώνει εύγευστες ελληνικές συνταγές που αντλούν την έμπνευσή τους από τη μουσική μας παράδοση. Για παράδειγμα, ζυμώνει χάσικο ψωμί παρέα με την άσπρη φραντζολίτσα του Μάρκου Βαμβακάρη στήνει τσουκάλι για κακκαβιά συντροφιά με τον Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Χαράλαμπο Βασιλειάδη, φτιάχνει με σπανάκι το αρνάκι που στέλνει ο χασάπης για να γλυκάνει τη ζωντοχήρα Ελένη του Γιοβάν Τσαούς, σβήνει μερακλίδικα με κρασί τον κεφάτο κόκορα του Βασίλη Τσιτσάνη.

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με επιλεγμένα τραγούδια σε σύγχρονες επανεκτελέσεις από τους Γιάννη Κότσιρα, Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη, Πάνο Ρεντίφη, Γιώτα Λιαποπούλου, τα σχήματα Ρεμπετιέν και Ρομβία κ.ά., ώστε να μεταφέρει πλήρως στον αναγνώστη την ατμόσφαιρα που το εμπνέει. Ένα πραγματικά νόστιμο κι έξω καρδιά βιβλίο, από όποια πλευρά κι αν το δεις. Και θα μαγειρέψεις και κέφι θα κάνεις!

info
Από τις Εκδόσεις Τόπος