Ο γνωστός τηλεοπτικός μάγειρας και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Βαγγέλης Δρίσκας κυκλοφόρησε ένα καινούριο βιβλίο με τον τίτλο «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο». Μέσα από περισσότερες από 380 συνταγές μοιράζεται μαζί μας ό,τι αγαπά περισσότερο. Από τις μαγειρικές του μνήμες και τα αγαπημένα του πιάτα, μέχρι συνταγές που ανακάλυψε μέσα από έρευνα και ταξίδια σε όλο τον κόσμο.
Οι θεματικές του βιβλίου
Έτσι και οι θεματικές ενότητες αυτού του βιβλίου είναι πολύ ιδιαίτερες και πρωτότυπες: «η ομορφιά της ελληνικής κουζίνας» (δηλαδή τα διαμαντάκια από τις τοπικές κουζίνες), με πιάτα όπως το Δελαγρατσιανό της Σύρου, το «όλα στη μέση» με πιάτα που μοιράζεται όλη η παρέα, σαν τα ναπολιτάνικα ρολάκια μελιτζάνας, η «έξυπνη λαχανοφαγία» με προκλητικά νόστιμα πιάτα όπως οι μεξικάνικες ψητές γλυκοπατάτες. Ακολουθεί το κεφάλαιο με τα «ψάρια και θαλασσινά» σαν το σουβλάκι σολομού με μέλι και λεμόνι, «το κρέας στο Κυριακάτικο τραπέζι» με συνταγές όπως η μελωμένη πανσέτα με σάλτσα μπάρμπεκιου και ιδέες συμβουλές και ξεχωριστές συνταγές για μοναδικές σαλάτες. Υπάρχει ακόμη η ενότητα για «αγαπημένα ζυμαρικά» όπως τα λαζάνια με γέμιση σπανακόπιτας, για «ρύζι και όσπρια αλλιώς» σαν τα ρεβίθια με κριθαράκι και λαχανικά, καθώς και άλλη με πίτες, τάρτες και ζύμες από όλο τον κόσμο σαν την pinsa Romana. Τέλος, στο βιβλίο θα βρείτε και κεφάλαιο για «street food» με προτάσεις σαν το burger με pulled pork.
Σκοπός αυτού του βιβλίου του Βαγγέλη Δρίσκα είναι, όπως λέει ο ίδιος στον πρόλογο, να μας εμπνεύσει, να μας καθοδηγήσει και πάνω από όλα να μας ταξιδεύσει με τη γεύση. Μέσα από τις τόσες πολλές διαφορετικές συνταγές του, θέλει να μας βοηθήσει να μαγειρέψουμε με αυτοπεποίθηση τα πιο πετυχημένα πιάτα, να μας γνωρίσει νέες τεχνικές και υλικά και να μας μυήσει στη μαγειρική με έναν μοναδικό τρόπο.
Σας παραθέτουμε και δύο ενδεικτικές συνταγές από το βιβλίο:
Λίγα λόγια για τον Βαγγέλη Δρίσκα
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή, όπου τα οικογενειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία καθόρισαν την επαγγελματική του πορεία. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία ως σεφ σε μεγάλα εστιατόρια ξεκίνησε τα σεμινάρια μαγειρικής και τις εμφανίσεις στην τηλεόραση, που συνεχίζονται ως σήμερα. Το πάθος του είναι τα ταξίδια, που έγιναν αφορμή να συγκεντρώσει συνταγές και γνώσεις από όλα τα μέρη του κόσμου. Είναι συγγραφέας 5 επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής και έχει δημιουργήσει τη σειρά προϊόντων με το ονοματεπώνυμό του. Τέλος, η εταιρεία του d.t.k. ειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, στην παραγωγή προϊόντων, στα εταιρικά events, στα σεμινάρια και στις εκδόσεις, καθώς και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελματίες του κλάδου, της εστίασης και των εταιρειών τροφίμων.
info
Σελίδες: 400, Λιανική τιμή: 38 ευρώ. Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Πατάκη.