Ο θρύλος της γαλλικής γαστρονομίας Alain Ducasse επαναπροσδιορίζει την σύγχρονη υψηλή γαστρονομία σε ένα βιβλίο αφιερωμένο στα απλά υλικά και στις τεχνικές που έρχονται σε πλήρη αρμονία με τη διατροφική ευεξία.

Το νέο βιβλίο του Alain Ducasse είναι ένας οδηγός για τη νέα εποχή της γαστρονομίας. Κεντρική ιδέα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η μείωση της σπατάλης τροφίμων, καθώς στις συνταγές του αξιοποιούνται εξ ολοκλήρου όλα τα υλικά.

«Σήμερα το να τρέφεσαι με πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο είναι μια προσδοκία και μια αναγκαιότητα και είναι καιρός να μεταφερθεί στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας» σημειώνει ο μεγάλος Γάλλος σεφ στον πρόλογο του βιβλίου.

Ο Alain Ducasse και ο σεφ Romain Meder αναζητούν νέους τρόπους μαγειρικής και νέα σημεία αναφοράς, μακριά από τις γνωστές τεχνικές και τους επιβεβαιωμένους συνδυασμούς γεύσεων.

Στην κουζίνα της «Naturalité» οι σεφ καταργούν τις λιπαρές ουσίες, δεν μπορούν να θωρακίσουν τα υλικά με βούτυρο ή λάδι ούτε να χρησιμοποιήσουν κρέμα γάλακτος και βούτυρο για να δέσουν τις σάλτσες, οπότε αναζητούν νέους τρόπους για να δώσουν γευστικά αποτελέσματα.

Οι τεχνικές του χθες εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνουν νέες που έρχονται σε πλήρη αρμονία με τη διατροφική ευεξία και την προστασία του περιβάλλοντος. Το καβούρδισμα, η ζύμωση και η αφυδάτωση είναι μερικά από τα νέα «εργαλεία» στην υπηρεσία αυτής της νέα γαστρονομικής πρότασης.

Στις συνταγές που περιέχονται στο «Grand Livre de la Naturalité» κάθε υλικό δημιουργεί τη δική του τεχνική προετοιμασίας: πίκλες αγγουριού, γάλα από κάνναβη, ζωμός από μορχέλες, λάδι από σαμπούκο, πέστο μέντας, ξίδι από ρόδι, γαλάκτωμα από φύκια, κεφίρ από ραβέντι.

info
Τo «Grand livre de la Naturalité» του Alain Ducasse θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Gastronomy Essentials μέσα στον Οκτώβριο 2021. Πρόκειται για μια πολυτελή έκδοση 480 σελίδων.

Ο εκδοτικός οίκος δίνει τη δυνατότητα προπαραγγελίας με έκπτωση στην αρχική τιμή (120 €) έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.
Για την Ελλάδα, η προνομιακή τιμή διαμορφώνεται στα 95€ (88 € + 7€ έξοδα αποστολής)
Για την Κύπρο, η προνομιακή τιμή διαμορφώνεται στα 100€ (88€ + 12€ έξοδα αποστολής)
Για παραγγελίες επικοινωνήστε με τη Gastronomy Essentials στο cucina.gr

 

Δείτε ακόμη:
Le Chef: Αυτοί είναι οι 100 καλύτεροι σεφ του κόσμου για το 2020

Χάρης Χαραλαμπίδης: Ο «Sir» της γαστρονομικής εκπαίδευσης

Ωμοφαγία, raw food diet ή raw foodism: Είναι τάση!