Τη Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου, μια ακόμα βραδιά οινογευσίας διοργανώνεται στο εστιατόριο Βασίλαινας με το σαντορινιό Κτήμα Αργυρού να έχει την τιμητική του.
Το οινοποιείο Αργυρού ξεκίνησε το 1903 ενώ έχει σήμερα περάσει στην 4η γενιά της οικογένειας και διευθύνεται από τον Ματθαίο Αργυρό. Τα 1200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων της οικογένειας περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο παλιές ρίζες του νησιού. Τα κρασιά του κτήματος έχουν πλούσια δομή και πυκνότητα αποδίδοντας αυστηρά το terroir. Χαρακτηρίζονται από υψηλές οξύτητες, μεταλλικότητα και έντονη πολυπλοκότητα, αποτελώντας πλέον αναφορά τόσο για το Ασύρτικο όσο και το Αηδάνι.
Ο σεφ του «Βασίλαινα» Μανόλης Γαρνέλης και ο sommelier Χάρης Χρυσικόπουλος ετοίμασαν ένα μενού πέντε πιάτων που περιλαμβάνουν νηστίσιμα θαλασσινά και ψάρια με σκοπό να αναδείξουν την κορυφαία ποιότητα των κρασιών του Σαντορινιού κτήματος.
Το μενού της βραδιάς
Σούπα
αγκινάρα, μωβ πατάτα, φασολάκια
Κτήμα Αργυρού Αηδάνι ‘18
Φαγκρί ταρτάρ
ξινόμηλο, φύκια, αρακάς
Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο ‘18
Καλαμάρι ψητό
μαυρομάτικα, ταραμάς
Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο ‘18
Λαυράκι καπνιστό
σταμναγκάθι, παντζάρι, ελληνική σαλάτα
Κτήμα Αργυρού Ασύρτικο Cuvee Monsignori ‘17
Σοκολάτα bitter
βανίλια, φραμπουάζ
Κτήμα Αργυρού Vinsanto 12 ετών ‘03
info
Βρασίδα 13 (περιοχή Hilton), Αθήνα. Κόστος 55€ / άτομο. Κρατήσεις: μέσω του site ή στο 210 7210501. https://www.vassilenas.gr/,