Τα πρώτα βραβεία για τις επιχειρήσεις που προάγουν το vegan lifestyle στην Ελλάδα είναι γεγονός και οι υποψήφιοι, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Ο βιγκανισμός ως στάση ζωής ανθίζει στο δυτικό κόσμο και θεωρείται η νέα πρόκληση που θα επηρεάσει τις σύγχρονες αγορές. Επιδρά θετικά στους πόρους του πλανήτη, μειώνοντας την υπερκατανάλωση των ζωικών προϊόντων αλλά και τον αντίκτυπό τους στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον. Τα Vegan Awards λοιπόν, που οργανώνονται από την εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας Boussias Communications, έρχονται να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν ένα τρόπο ζωής ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισμό, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, όλων των μορφών εκμετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισμό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Παράλληλα, αναδεικνύουν τη νέα βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών προσωπικής φροντίδας και ειδών υγιεινής, συμπληρωμάτων διατροφής, απορρυπαντικών, ρούχων και αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της μόδας, όλα με πιστοποιήσεις cruelty free και vegan. Στόχος τους, να προβάλουν τις vegan αγορές, τις start-ups και να επιβραβεύσουν το σύνολο των υπηρεσιών και των media που κτίζουν μια αγορά με διαφορετική ηθική και νέες κοινωνικές προεκτάσεις.

Σημειώνεται ότι υποψηφιότητες μπορούν να καταθέσουν έως τις 18/9 όλες οι εταιρείες που διαθέτουν αντίστοιχα προϊόντα και υπηρεσίες, πάνω στα οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές. Όσο για την κριτική επιτροπή, αποτελείται από 34 σημαντικές προσωπικότητες: πανεπιστημιακοί, θεσμικοί παράγοντες, επιστήμονες και δημοσιογράφοι από το χώρο του βιγκανισμού, με πρόεδρο τη Δέσποινα Μαρσέλου, διατροφολόγο με ειδίκευση στα αυτοάνοσα και εξειδίκευση στη χορτοφαγία.

info
Δείτε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής και τις κατηγορίες βράβευσης και υποβάλετε τις αιτήσεις σας στο site www.veganawards.gr

Δείτε επίσης:
Χοακίν Φίνιξ: «Αλλάξτε τον κόσμο από την κουζίνα σας»

Φτιάξε vegan sashimi σε 4 απλά βήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Vegan τζατζίκι: Βρήκαμε και φτιάξαμε την τέλεια συνταγή!