Τα Cretan Taste Awards 2022 επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά για να επιβραβεύσουν τα υψηλής ποιότητας, αυθεντικά προϊόντα, τους καλύτερους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην γαστρονομική υπεροχή της Κρήτης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: Έξι ενότητες (Best in Foodservice Secto, Βest Places, Best Actions & Initiatives, Best Producers, Best Products, Best Drinks), με διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης η καθεμία, πρόκειται να προσφέρουν μια σφραγίδα διάκρισης και την αναγνώριση της ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων. Εστιατόρια, Ταβέρνες, Οινοποιεία, Φούρνοι, Δράσεις και πρωτοβουλίες ανάδειξης της κρητικής κουζίνας, Παραγωγοί, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Αλλαντικά, Ελαιόλαδα, Προϊόντα ραφιού, και Ποτά, θα μπουν στο μικροσκόπιο της κριτικής επιτροπής των βραβείων, ώστε να αναδειχθούν οι καλύτεροι. Η Τελική Ημερομηνία Υποβολής Υποψηφιοτήτων είναι η Παρασκευή 8 Ιουλίου.
Την κριτική επιτροπή με πρόεδρο την Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, Ομότ. Eρευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, απαρτίζουν καταξιωμένα μέλη από όλους τους χώρους της γαστρονομίας και της επιχειρηματικότητας.
Ανάμεσά τους οι σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, Εμμανουήλ Κυριακίδης (Greek Taste Beyond Borders), Μάνος Μακρυγιαννάκης (Σεφ-ιδιοκτήτης του «PHILEMA» στις Βρυξέλες), Jean Charles Metayer, Νίκος Στράγγας, Γρηγόρης Χέλμης, Παναγιώτης Γιακαλής, Σταμάτης Τσίλιας, οι ειδικοί του κρασιού: Κωνσταντίνος Λαζαράκης (WSPC), Γιώργος Λούκας, Ανδρέας Ματθίδης, Άρης Τσέλεπος.
Ο Κυριάκος Γ. Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης. Οι Olive Oil Sommelier: Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, (Σύμβουλος παραγωγής και ποιότητας Oliverse), Ελευθερία Γερμανάκη (Supervisor του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Ελαιολάδου Κρήτης και Διεθνής Κριτής Ελαιολάδου), Γιάννης Καρβέλας, (Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής PARATUS Europe, Pro Olive Oil Expert).
Οι bar consultants Αρης Χατζηαντωνίου (Metaxa International Brand Ambassador), Δημήτρης Κιάκος (Λοκάλι,Co-founder of O/purist Tsipouro), Γιάννης Κοροβέσης (Bar consultant – founder of bitterbooze.com). Οι βραβευμένοι με αστέρια Michelin chef, JP McMahon, Michelin-Star Chef, Founder of Ireland’s Food Festival Food on the edge και Joel Castanyé, Chef & συνδιοκτήτης La Boscana restaurant στην Ισπανία.
Οι δημοσιογράφοι Nίκη Μηταρέα, Αρτεμις Τζίτζη, Ντένυ Καλλιβωκά, (International Difford’s Guide for Greece and Cyprus), κ.α. Τέλος, τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ.
Διαβάστε ακόμη:
Ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου πηγαίνει στην Κρήτη
Η Κρήτη στο πιάτο: 10 συνταγές με άρωμα Κρήτης
10 μέρη στα Χανιά που θα λατρέψεις