Το Salumeria – Osteria Barolo έχει ήδη μπει σε ρυθμούς καλοκαιρινούς με ένα φρέσκο και ανανεωμένο μενού που σχεδίασε ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το  στέκι του Παλαιού Ψυχικού παρουσίασε, σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό με φρέσκο αέρα, τα ανανεωμένα πιάτα του βραβευμένου σεφ, προσφέροντας, σε συνεργασία με το Alpha Estate, μία Wine and Dine γαστρονομική εμπειρία. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα degustation menu με επιλεγμένα πιάτα από το νέο μενού, σε perfect match με τα κρασιά του Κτήματος.

Ειδικότερα, το δείπνο ξεκίνησε με μια ολόφρεσκη σαλάτα με καβούρι, τοματίνια, πεπόνι, oro bianco vinaigrette, η οποία συνδυάστηκε με τη νέα Μαλαγουζιά του Οικοσυστήματος του Κτήματος Άλφα με την ονομασία «Λατύπες». Η συγκεκριμένη Μαλαγουζιά κυκλοφορεί σε μικρό αριθμό φιαλών και παλαιώνει για 9 μήνες σε μεγάλα βαρέλια 75hl από γαλλική δρυ και ρόμπολο.

Ακολούθησε το φαγκρί με γαρίδες κοιλάδας, κίτρα και μυρωδικά το οποίο μύριζε θάλασσα και συνδυάστηκε αρμονικά με το διαχρονικό Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Sauvignon Blanc Fume Single Block Καλύβα ( επίσης του 2023), ενώ αμέσως μετά ήρθε η ώρα του ζυμαρικού: Paccheri με ροφό, μπροκολίνι, κονφίτ τομάτας και demmi glass (από το ίδιο το ψάρι), σε ένα πιάτο που αναζητούσε ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί με μεταξένιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές τις  βρήκε στο Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Pinot Noir Single Block Στροφή του 2021. Το μενού συμπλήρωσε η μοσχαρίσια ταλιάτα στην φωτιά, με τερίνα πατάτας και ζωμό καλοκαιρινής τρούφας, η οποία συνομίλησε αρμονικά με ένα από τα πιο πολυβραβευμένα διεθνώς ελληνικά κρασιά (Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block Μπάρμπα Γιάννης του 2018).

Η βραδιά έκλεισε με μια ανάλαφρη Πάβλοβα με rashberry και lime, ενώ το οινικό ταίριασμα έγινε με ένα γλυκό κρασί και συγκεκριμένα το Κτήμα Άλφα Omega Late Harvest 2020.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σταδιακά και αθόρυβα τους τελευταίους τέσσερις μήνες από την θέση του consultant chef και σε αγαστή συνεργασία με τον house Chef Χρήστο Κάρολο και την μπριγάδα τους, αφήνει το γευστικό του αποτύπωμα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου.

info
Δαβάκη 1, Ψυχικό, τηλ. 210 671 7600, instagram: @barolo_athens, facebook.com/BaroloAthens