Τα βραβεία Spirited Awards του φεστιβάλ Tales of the Cocktail, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες για 10η χρονιά στη Νέα Ορλεάνη, καλωσόρισαν την αφρόκρεμα της μπαρ σκηνής και ανέδειξαν μερικά από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Τα τελευταία 9 χρόνια της διοργάνωσης τα Spirited Awards αναδεικνύουν μερικά από τα καλύτερα μπαρ και bartenders σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώνει ένα πάνελ αποτελούμενο από περισσότερους από 100 εμπειρογνώμονες από την Αμερική και όχι μόνο.

l_13398_worlds-best-bar

Ο πολυπόθητος τίτλος του καλύτερου cocktail bar απονεμήθηκε στο λονδρέζικο Connaught Bar του ομώνυμου ξενοδοχείου, το οποίο μάλιστα πέρυσι βρισκόταν στην 9η θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου. Το ίδιο μπαρ αναδείχθηκε επίσης και καλύτερο Hotel Bar διεθνώς (Best International Hotel Bar).

Στα highlights της αμερικανικής μπαρ σκηνής, τα ABV- που διακρίθηκε μάλιστα σε δύο κατηγορίες (Best American Bar Team και Best American Cocktail Bar)- και Smuggler’s Cove από το Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τα Herbs & Rye από το Λας Βέγκας (Best American High Volume Cocktail Bar), Saxon + Parole (Best American Restaurant Bar), Sweet Liberty (Best New American Cocktail Bar).

AMERICAN-BAR1

Όπως και στην περσινή διοργάνωση, στα συγκεκριμένα βραβεία τα μπαρ του Λονδίνου είχαν κυρίαρχο ρόλο με το εμβληματικό American Bar του ξενοδοχείου The Savoy (Best International Bar Team), το Happiness Forgets (Best International Cocktail Bar), το Hawksmoor, το Spitalfields (Best International Restaurant Bar) και το Dandelyan του Ryan Chetiyawardana (World’s Best Cocktail Menu) να πρωταγωνιστούν. Στην κατηγορία με τα μπαρ από τη διεθνή σκηνή, εκτός από τα προαναφερόμενα, διακρίθηκαν τα επίσης λονδρέζικα Callooh Callay (Best International High Volume Cocktail Bar) και Oriole (Best New International Cocktail Bar). Θα ήταν φυσικά σημαντική παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι ανάμεσα στην τελική δεκάδα των δυνατών υποψηφιοτήτων το «παρών» έδωσαν και τα ελληνικά The Clumsies (στην κατηγορία Best International High Volume Cocktail Bar) και Baba au Rum (στις κατηγορίες World’s Best Cocktail Menu και Best International High Volume Cocktail Bar), τα οποία μάλιστα βρίσκονται φέτος και στην 50άδα με τα κορυφαία διεθνώς.

sasha-petraske.jpg

Το βραβείο- φόρος τιμής για τη συνολική προσφορά στην bartending σκηνή (Lifetime Achievement Award) απονεμήθηκε φέτος στον πρωτοπόρο Sasha Petraske -που πέθανε πέρυσι σε ηλικία 42 ετών- και με την καινοτόμο προσέγγισή του έδωσε νέα πνοή στην κουλτούρα του κοκτέιλ.

Φωτογραφίες: Τales of The Cocktail, The Savoy, Connaught Bar