Η σειρά Pharaoh Fire Nights συνεχίζεται στο Pharaoh. Πρόκειται για βραδιές αφιερωμένες στο μαγείρεμα με ξύλα, όπου διάφοροι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του εστιατορίου και παρουσιάζουν ένα μενού βασισμένο στη φωτιά. O επόμενος καλεσμένος είναι ο σπουδαίος Έλληνας σεφ Δημήτριος Μούδιος, ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Μαΐου, ο Έλληνας σεφ  θα ετοιμάσει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας, χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα. Ποιος είναι ο 29χρονος καλεσμένος σεφ; Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια γαλουχήθηκε στις κουζίνες του τριάστερου Atelier στο Μόναχο, όπου καλλιέργησε το πάθος του για την υψηλή γαστρονομία και την καινοτομία.

Στη συνέχεια, αφού πέρασε από κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων όπως το Alchemist στην Κοπεγχάγη (2* Michelin, #5 World’s 50 Best), έκανε τη μετάβασή του στο R & D τομέα όπου έπαιξε καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του γαστρονομικού υπόβαθρου εστιατορίων όπως το Borago στο Σαντιάγο της Χιλής (#29 World’s 50 Best) και το Ernst στο Βερολίνο (1* Michelin, #55 World’s 50 Best).

Αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Μπανγκόκ, όπου είναι executive chef και συνιδιοκτήτης του Lahnyai, με ταϊλανδέζικη κουζίνα και του νεότευκτου Ōre όπου παρουσιάζει μια πιο fusion εκδοχή της μαγειρικής του φιλοσοφίας.

info
Pharaoh, Σολωμού 54, Εξάρχεια, τηλ: 2103808412, pharaoh.gr