Τα Culinary Journeys του resort Daios Cove, έκτασης 205 στρεμμάτων, στην Κρήτη είναι πλέον ένας θεσμός που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων, που προάγει τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού τη γαστρονομία. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου, που διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά. Ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου και θα διαρκέσει ως τον Σεπτέμβρη.
Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την ιδιαίτερη βραζιλιάνικη κουζίνα και από τη sustainable κουζίνα, που σέβεται τα τοπικά υλικά μέχρι την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean Restaurant και στο RHO εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.
Το Daios Cove φιλοξενεί επτά αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι.
Οι συμμετέχοντες σεφ
Christian Le Squer, Le Cinq***, Παρίσι
Γνωστός για την υποδειγματική του συνέπεια, η οποία του χάρισε 3 αστέρια Michelin επί 12 συνεχόμενα χρόνια, είναι σήμερα σεφ στο Le Cinq, στο Four Seasons Hotel George V στο Παρίσι.
Alex Atala, D.O.M.**, Σάο Πάολο
Ο βραβευμένος Βραζιλιάνος σεφ με καριέρα πάνω από 30 χρόνια, απογειώνει τις γεύσεις της πατρίδας του σε νέα επίπεδα παγκοσμίως. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, το βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριό του στο Σάο Πάολο, D.O.M., περιλαμβάνεται στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
Αmaury Bouhours, Le Meurice**, Παρίσι
Είναι σήμερα Chef de Cuisine στο Le Meurice. Ο Alain Ducasse δήλωσε σχετικά με την
ανάθεση των ηνίων της επιχείρησης στον Amaury: «Αν επέλεξα τον Amaury, ήταν επειδή έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα νέο στάδιο στη ζωή του εστιατορίου στο Le Meurice».
Hisanobu Shigeta, Spoon Restaurant, Παρίσι
Αφού απέκτησε εμπειρία στο Τόκιο σε ένα ιταλικό εστιατόριο, στη συνέχεια εντάχθηκε στο εστιατόριο Beige του Alain Ducasse, όπου ανακάλυψε τη γαλλική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια των 6 ετών στο Beige, ο Hisanobu έμαθε γαλλικά και έγινε chef de partie πριν μετακομίσει στη Γαλλία για να εργαστεί ως βοηθός σεφ στα Benoit και Jules Verne, καθώς και στο Blue Hill Farm του Dan Barber στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα είναι Head Chef στο Spoon by Alain Ducasse στο Παρίσι.
Jessica Préalpato ,Carlton Tower Jumeirah, Λονδίνο
Γαλουχημένη με croustades και άλλες γλυκές λιχουδιές από τον φούρνο του πατέρα της στο χωριό Mont-de-Marsan, είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από το ‘Desseralité’ του Alain Ducasse, με έμφαση στην ουσιαστική φύση των πρώτων υλών. Η visiting chef μας ανέλαβε πρόσφατα ως σύμβουλος σεφ στο Carlton Tower Jumeirah του Λονδίνου.
Alexandre Sempere, Les Ombres, Παρίσι
Συνδυάζει τους πυλώνες της φιλοσοφίας του Ducasse, τη Μεσόγειο, τη νεωτερικότητα και τη φυσικότητα, για να αναπτύξει πρωτότυπους και γκουρμέ συνδυασμούς. Ο visiting chef εξυμνεί τα βιολογικά προϊόντα και πειραματίζεται με τεχνικές εκχύλισης, αφυδάτωσης και ζύμωσης για να δημιουργήσει μια ζωντανή γευστική εμπειρία.
Γιώργος Σαμοΐλης, Cantina, Σίφνος
Μοριακός βιολόγος με διδακτορικό στη βιοχημεία, στράφηκε στη γαστρονομία όταν μαγείρεψε για φίλους του στη Σίφνο, ένα νησί συνώνυμο της πλούσιας γαστρονομίας της Ελλάδας, εμποτισμένο με την κληρονομιά του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Έχοντας ζήσει και εργαστεί στη Βραζιλία και σε άλλα μέρη της Λατινικής Αμερικής, ο αρχικός ιδρυτής και Head Chef του Ω3 Fish and Wine Bar εστιάζει στη βιωσιμότητα, την τοπικότητα και την εποχικότητα. Το δεύτερο εγχείρημα του είναι το φημισμένο εστιατόριο Cantina στη Σίφνο.
Γκίκας Ξενάκης, Aleria Restaurant, Αθήνα
Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με εξαίρετους σεφ. Ως Head Chef στο φημισμένο Aleria, το εστιατόριο βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο. Αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και την ποικιλομορφία της με το ξεχωριστό δημιουργικό του στιλ, προσφέροντας ένα εξαιρετικό Culinary Journey στους επισκέπτες του Daios Cove.
Παύλος Κυριάκης, The Zillers, Αθήνα
Εργάστηκε στο εστιατόριο Σπονδή 2* Michelin για 6 χρόνια, όπου θήτευσε δίπλα στους Arnaud Bignon**, Eric Frechon***, William Mahi***, Michel Del Burgo***. Έχει εργαστεί σε παγκοσμίου φήμης εστιατόρια του εξωτερικού σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ από το 2016 έως το 2019 κατείχε τη θέση του Executive Chef στο Lycabettus Restaurant του ομίλου Andronis στη Σαντορίνη, το οποίο κάθε χρόνο βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο από το Αθηνόραμα και με 2 αστέρια από το FNL Guide. Στη συνέχεια απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin ως Executive Chef στο The Zillers* .
Σχετικά με το Daios Cove
Στην καρδιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος επτά ξεχωριστά εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν πιάτα από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις, φτιαγμένα με τα καλύτερα τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Τα δύο νέα εστιατόρια Taverna και RHO προσφέρουν εκλεπτυσμένη λιτότητα με απαράμιλλο design και θέα στον μαγευτικό κόλπο του Daios Cove. Οι εμπνευσμένες δημιουργίες του Taverna εξυμνούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, ενώ στο RHO γευόμαστε την ωμή, ακατέργαστη πρώτη ύλη με ιδιαίτερες τεχνικές μαγειρικής.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.daioscove.com