Αν θέλετε να ζήσετε μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία στα πλαίσια των Culinary Journeys του κρητικού resort Daios Cove με καλεσμένο τον βραβευμένο κρητικό σεφ Μανώλη Παπουτσάκη τότε δεν πρέπει να χάσετε το event της 26ης Αυγούστου.

Διανύοντας φέτος την 5η τους χρονιά τα Culinary Journeys στο Daios Cove είναι ένας θεσμός που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες γεύσεις και πολιτιστικές «ενώσεις» προάγοντας τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σ’ έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία.

Φέτος, για πρώτη φορά φιλοξενείται ένας από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές της κρητικής παράδοσης, που εμπνέεται από την εντοπιότητα, την εποχικότητα και την ποιότητα των ελληνικών υλικών. Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης θα μας συστήσει – σε συνεργασία με τη Lidl Ελλάς τη συναρπαστική κληρονομιά της Κρήτης με μια σύγχρονη ερμηνεία.

Η Lidl Ελλάς υποστηρίζει τη συγκεκριμένη διοργάνωση ως χορηγός, προσφέροντας προσεχτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και από επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές και συνεχείς ελέγχους ποιότητας.

Το Daios Cove φιλοξενεί από αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αποδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο κρητικός τρόπος ζωής είναι παρών σε όλα τα εστιατόρια: απλός, λιτός, σχολαστικός.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κίσσαμο Χανίων και αποφοίτησε από το τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου. Στο στρατό έκανε τη θητεία του ως μάγειρας κι έκτοτε αποφάσισε ότι η μαγειρική θα γινόταν το επάγγελμά του και η φιλοσοφία το χόμπι του. Ανδρώθηκε μαγειρικά στην κουζίνα του κρητικού εστιατορίου Μυρσίνη και άλλων εστιατορίων μέχρι που άνοιξε το 2017 το δικό του κρητικό εστιατόριο, το «Χαρούπι», το οποίο έχει βραβευθεί πολλές φορές (Χρυσοί Σκούφοι, FNL). Μεταξύ άλλων, είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, διδάσκει μαγειρική σε ΙΕΚ και αρθρογραφεί τακτικά για θέματα γαστρονομίας στο Olivemagazine.gr. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι το πολυσυζητημένο Pharaoh της Αθήνας, όπου είναι ο σεφ της κουζίνας.

Info:
www.daioscove.com