Για μία ακόμη χρονιά, το ελαιόλαδο Χρυσελιά της εταιρείας ΚΟΡΕ, αποφάσισε να μοιραστεί με μικρούς και μεγάλους, μία μοναδική βιωματική εμπειρία στην ύπαιθρο, τοποθετώντας την ελιά και τα εξαιρετικά οφέλη του ελληνικού ελαιολάδου, στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.

Το ραντεβού δόθηκε σε έναν χώρο ιστορικής σημασίας, στον Πύργο της Βασιλίσσης και στους καταπράσινους και γαλήνιους χώρους που εξωτερικά τον περιβάλλουν. Εκεί με αφετηρία μας το «Κέντρο της Γης» ήρθαμε αρχικά σε επαφή με τους σκοπούς της Οργάνωσης Γη, του Κέντρου Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης που εδρεύει στο Κτήμα του Πύργου. Έπειτα, γύρω από το μεγάλο μοναστηριακού τύπου τραπέζι και υπό τις κατευθύνσεις του σεφ Κυριάκου Μελά (από το Kids cooking club) μαγειρέψαμε όλοι μαζί, μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά, στη φύση.

Αποτέλεσμα ένα πεντανόστιμο κριθαρότο λαχανικών που μοσχοβολούσε από τη φρεσκάδα των υλικών της Μεσογείου, το οποίο και μοιραστήκαμε με ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο ενίσχυσης του θεσμού της συλλογικής κουζίνας.

Τα παιδιά, με φόντο τα άλογα και το μποστάνι, απόλαυσαν και μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία δίπλα στον σεφ ετοιμάζοντας τις δικές τους νόστιμες και θρεπτικές μπρουσκέτες, με βασικό υλικό το ελαιόλαδο της Χρυσελιάς. Έτσι ανέδειξαν με τον πιο γευστικό τρόπο, τη δυναμική των υλικών τους και αντιλήφθηκαν βιωματικά την αξία του ελαιολάδου στην καθημερινή μας διατροφή.

Ακολούθησαν, διαδραστικά παιχνίδια στη φύση, βόλτες στον ελαιώνα, γνωριμία με τα άλογα στους στάβλους, χειροτεχνίες με θέμα και αντικείμενο την ελιά. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με την διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου από το Project Parenting, γύρω από θέματα μεσογειακής διατροφής και υγιούς ένταξης του ελαιολάδου στο καθημερινό μας τραπέζι.

Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με τον ίδιο ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα όπως ξεκίνησε, συντρώγοντας και συζητώντας με τους συνδαιτημόνες μας κάτω από τις μουριές και δοκιμάζοντας, ευχάριστα, τα ενδιαφέροντα βιολογικά κρασιά του Κτήματος της Βασιλίσσης.