Ένα κάλεσμα σε μαμάδες food bloggers και δημοσιογράφους γεύσης σ’ ένα πανέμορφο κτήμα στο Χαλάνδρι μετατράπηκε σε μια ξεχωριστή εμπειρία ενημέρωσης για το ελαιόλαδο και διασκέδασης με τα παιδιά τους.

Η πρόσκληση ήταν για ένα απόγευμα του Ιούνη στο καταπράσινο κτήμα Αρίστη στο Χαλάνδρι, για μαμάδες με τα μικρά παιδιά τους, για να περάσουμε όμορφα, να μάθουμε για το ελαιόλαδο, να μαγειρέψουμε και εμείς και οι μικροί chefs και να περάσουμε δημιουργικά και χαλαρά μερικές ώρες μαζί.

Το ελαιόλαδο Χρυσελιά της ελληνικής εταιρείας ΚΟΡΕ, σε συνεργασία με το Kids Cooking Club, μας ετοίμασαν μια ξεχωριστή «Εμπειρία Χρυσελιά». Τα παιδιά επιδόθηκαν αρχικά σε ελεύθερο παιχνίδι, την ώρα που οι μαμάδες ενημερώνονταν από τον Κυριάκο Μελά, τον επικεφαλής του Kids Cooking Club, για τις αρετές του ελαιολάδου, συγκριτικά με άλλα έλαια και πώς να το χειριστούμε στη μαγειρική, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την υγεία όλη της οικογένειας. Μάλιστα, δοκιμάσαμε και σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο, το οποίο ομολογουμένως ήταν πολύ γευστικό.

Στη συνέχεια, οι μαμάδες υπό τις οδηγίες του σεφ Κυριάκου Μελά έφτιαξαν όλες παρέα vegan garden roll, ένα υγιεινό wrap με φύλλο ρυζιού και γέμιση λαχανικών και πουρέ φρέσκου αρακά. Παράλληλα, σε χωριστό τραπέζι τα παιδιά απόλαυσαν από ένα vegan energy ice cream, με θρεπτικά συστατικά, που δημιούργησαν μόνα τους, με την καθοδήγηση των κοριτσιών του Kids Cooking Club, που ήταν πάντα δίπλα τους ακόμη και στο παιχνίδι.

Στο τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους πήλινο γλαστράκι, στο οποίο φύτευσαν μια μικρή ελιά, την οποία πήραν στο σπίτι για να τη δουν να μεγαλώνει.

Μας άρεσε που μάθαμε ότι η ΚΟΡΕ ΑΕ σέβεται το περιβάλλον και στην προσπάθεια μηδενισμού των αποβλήτων χρησιμοποιεί τουλάχιστον 20% ανακυκλωμένο υλικό στις συσκευασίες της και στοχεύει να το φτάσει ως το 2025 στο 50%.