Το Κτήμα Παλυβού στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας το Παρασκευοσαββατοκύριακο που μας πέρασε 5-7 Σεπτέμβρη, έζησε και μοιράστηκε μεγάλες στιγμές με τους επισκέπτες του. Το ταξίδι που κράτησε τρείς μέρες ήταν γεμάτο εκπλήξεις και είχε προορισμό του τον μαγευτικό κόσμο του μοναδικού ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟΥ…

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα περιείχε ολοήμερες γευσιγνωσίες και όμορφες φθινοπωρινές βόλτες στον αμπελώνα του Κτήματος, Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Παναγιώτη Τσίκου, με τίτλο “Σχέσεις Οίνο+πνεύματος” στον χώρο παλαίωσης, παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ντίνας Νικολάου από τις Εκδόσεις Μίνωας, αλλά και πολλά μαγειρέματα. Η Ντίνα Νικολάου μαγείρεψε με τον μοναδικό της τρόπο διάφορες λιχουδιές με πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνταγές της το Aγιωργήτικο. Τα κρασιά του Κτήματος Παλυβού όμως ζευγάρωσαν γευστικά και με το Αυγοτάραχο του Τρικαλινού και με τη σοκολάτα μέσα από τις δημιουργίες του Pastry Chef Νικόλας Νικολακόπουλου. Το Σάββατο το βράδυ το party συνεχίστηκε με μια ομάδα από γνωστούς bartenders που δημιούργησαν δροσερά cocktails με βάση το bee, το αγιωργήτικο ροζέ ημίγλυκο & ημιαφρώδες κρασί του κτήματος και τις μουσικές του ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ ο οποίος μαζί με την μπάντα του παρέσυραν τον κόσμο στο τραγούδι και το χορό .

2

Το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας ξεκίνησε με παραμύθια δια στόματος της αφηγήτριας Μαρία Παπανικολάου, συνεχίστηκε όπως κάθε χρόνο με τον τρύγο, με ένα prive γεύμα μενού τεσσάρων πιάτων, όλα δημιουργίες της Ντίνας Νικολάου, και έκλεισε με μια κάθετη γευσιγνωσία του Terra Leone Ammos.

3