Το κoκ  είναι ένα από τα κλασικά και αγαπημένα γλυκά όλων μας! Kαι επειδή όλοι μας ψάχνουμε ευκαιρίες να γιορτάζουμε, τα ζαχαροπλαστεία Κάκαλης, γνωστά για τα λαχταριστά και εθιστικά κοκάκια τους -που παρασκευάζουν εδώ και 43 χρόνια- αποφάσισαν να καθιερώσουν τη Διεθνή Ημέρα Κωκ, την οποία γιόρτασαν με επισημότητα -και με πολλά κεράσματα- στις 2 Οκτωβρίου στο κεντρικό τους κατάστημα στο Περιστέρι. Στόχος τους ήταν να γίνει η αρχή και να ενταχθούν και άλλα ζαχαροπλαστεία στον εορτασμό τις επόμενες χρονιές.

Εμείς βρεθήκαμε στο event του εορτασμού και σας μεταφέρουμε το κλίμα. Φυσικά, εκεί ήταν για να μας υποδεχθούν ο επικεφαλής pastry chef των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντίνος Κάκαλης και όλη η ομάδα που τον πλαισιώνει. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν τρία συνολικά ζαχαροπλαστεία σε Περιστέρι, Πετρούπολη και Ίλιον με αφετηρία το 1980.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για ακόμη μια φορά το δικό τους κοκ. Εκτός του ότι ήταν ολόφρεσκο, αυτό που μου άρεσε προσωπικά πολύ ήταν ότι η ζύμη του δεν είναι σιροπιασμένη και η επικάλυψή του είναι από σκούρα κουβερτούρα, με αποτέλεσμα να βγαίνει ένα λαχταριστό, ελαφρύ γλυκό, που το καταναλνεις με δύο μπουκιές, χωρίς να σε λιγώνει καθόλου. Οπότε μπορείς να συνεχίσεις άνετα και με ένα δεύτερο…!

Ειδικά για την ημέρα, είχαν στα ψυγεία τους πολλά κοκ και σε μεγαλύτερο – ατομικό μέγεθος, αλλά ακόμη και σε μέγεθος τούρτας, που ομολογουμένως φαινόταν πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη. Μας είπαν ότι αυτά τα ετοίμασαν λόγω της ημέρας, αλλά πολύ θα θέλαμε να τα διέθεταν και σε άλλες περιστάσεις!

Στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος υπήρχε καντίνα που πρόσφερε χυμούς και ποτά στον κόσμο, ενώ dj είχε αναλάβει τη μουσική υπόκρουση. Στο τέλος της βραδιάς, ο Κωνσταντίνος Κάκαλης μάς έκανε μια μικρή επίδειξη του πώς δημιουργείται βήμα-βήμα το ξακουστό γλυκό που είχε την τιμητική του στο event.

Τόσο εμείς, όσο και οι υπεύθυνοι των ζαχαροπλαστείων Κάκαλης αναμένουμε του χρόνου να ακολουθήσουν αντίστοιχη πρωτοβουλία και άλλα ζαχαροπλαστεία και γιατί όχι να γίνει αυτή η γιορτή θεσμός…

info:
Θηβών 206, Περιστέρι, τηλ. 210 5777472, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 248, Ίλιον, τηλ. 210 2628516, Μπότσαρη Μάρκου 17, Πετρούπολη, τηλ. 210 5019843, https://kakalis.gr