Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το εστιατόριο Grandma’s του ξενοδοχείου Liostasi Hotel & Suites της Ίου, ο σεφ Λευτερης Λαζάρου παρουσίασε πρόσφατα ένα δείπνο αφιερωμένο στις γεύσεις της θάλασσας.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγαλη, καθώς οι θέσεις για το γαστρονομικό διήμερο εξαντλήθηκαν εντός ολίγων ημερών από την έναρξη των κρατήσεων. Οι επισκέπτες του εστιατορίου απόλαυσαν ένα μενού πέντε πιάτων που περιείχε μερικές από τις πιο εμβληματικές συνταγές του κ. Λαζάρου ιδανικά ταιριασμένες με κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. «Σε έναν τόπο με το γαλάζιο της θάλασσας τόσο δίπλα σου, σε έναν τόπο που συναντάς τον πλούτο της γης και σ’ έναν χώρο σαν το Λιοστάσι ένιωσα την ανάγκη να προσφέρουμε με την ομάδα μου μια εμπειρία αισθήσεων αντάξια των μοναδικών γαστρονομικών παραδόσεων της Ίου», δήλωσε ο κ. Λαζάρου κατά την αναχώρησή του από το Κυκλαδονήσι.
Ο κ. Λευτέρης Λαζάρου και ο κ. Αρτέμης Δεναξάς στο γαστρονομικό διήμερο του Liostasi Hotel & Suites στην Ίο»
«Ήταν χαρά και τιμή για την επιχείρηση και το νησί μας που υποδεχτήκαμε στο Λιοστάσι τον πρωτεργάτη της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites. «Μέσω της παρουσίας του κ. Λαζάρου μάς δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε για άλλη μία φορά τη σημασία που έχει για το ξενοδοχείο μας η υψηλού επιπέδου γαστρονομία και το πάντρεμα της παράδοσης και των τοπικών μας προϊόντων με μια πιο σύγχρονη κουζίνα».
Σημειώνουμε ότι το ο Liostasi Hotel & Suites, το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού, που βρίσκεται μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το ρομαντικό design, την υψηλού επιπέδου κουζίνα και τη θέα. Οι εξαιρετικές παραλίες και η φημισμένη νυχτερινή ζωή της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το Λιοστάσι.
Δείτε επίσης
Το ταξίδι του καπετάν Λευτέρη με το «Βαρούλκο» του