Η Γιορτή του Φιστικιού και της Αίγινας, έχει πλέον τη δική της παράδοση. Επίκεντρο της μεγάλης Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης, που εκτείνεται κατά μήκος του Λιμανιού, είναι το Π.Ο.Π. προϊόν του νησιού το διάσημο, φιστίκι Αιγίνης. Το 12ο Aegina Fistiki Fest θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου στην Αίγινα.

Για να μπορέσει κάποιος μάλιστα να γευτεί το φιστίκι μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους, τα εστιατόρια σε όλο το νησί έχουν εντάξει στο μενού τους αλμυρές και γλυκές συνταγές, στις οποίες περιλαμβάνεται το φιστίκι Αιγίνης. Οι συνταγές δόθηκαν από τους βραβευμένους σεφ της Chef’s Brigade Greece – Slow Food Community.

Ειδικότερα, για φέτος η Ομάδα Γαστρονομίας του φεστιβάλ με τους Chefs’ Brigate Greece – Slow Food Community έχει ετοιμάσει το ειδικό επετειακό μενού «Αίγινα 21». Συμμετέχουν οι Chefs: Νίκος Φωτιάδης, Γεωργία Κουτσούκου, Ξένια Μπουζαρανίδου, Χρήστος Αθανασιάδης, Γιάννης Στανίτσας, Γιάννης Παρίκος, Ιάκωβος Απέργης και η οινολόγος Μαρία Τζίτζη το συνοδεύει με τα κατάλληλα κρασιά.

Σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Το τετραήμερο του φεστιβάλ είναι πλούσιο όχι μόνο σε επίπεδο γαστρονομίας, αλλά και σε εκδηλώσεις πολιτισμού, παιδικής ψυχαγωγίας, ομιλίες, ξεναγήσεις και ημερίδες, πάντα με πυρήνα όλων την εμπορική έκθεση που απλώνεται κατά μήκος της κεντρικής παραλιακής λεωφόρου της πόλης.

Τον μουσικό τόνο της γιορτής δίνουν τοπικά μουσικά σχήματα (την Πέμπτη 19/9), ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη (την Παρασκευή 17/9), ο Κωστής Μαραβέγιας (το Σάββατο 18/9) και η Παυλίνα Βουλγαράκη (την Κυριακή 19/9).

Παράλληλα λειτουργούν εικαστικές εκθέσεις και εγκαταστάσεις, ένα Διεθνές Συμπόσιο Κεραμικής, ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την παιδική ψυχαγωγία, μια αγροτική ημερίδα και πολλά άλλα, που θα μπορέσει να δει και να βρει ο επισκέπτης.

Δείτε επίσης:
Φιστικιά: Η «κυρία» της Αίγινας

Αίγινα: Ο ιδανικός προορισμός για κοντινές αποδράσεις

Αίγινα: Το νησί των φιστικιών