Οι βραβευμένοι σεφ των δύο κορυφαίων εστιατορίων ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού που παντρεύει δημιουργικά την παραδοσιακή με τη fusion κουζίνα.
Όταν η κοινή αγάπη δύο ξεχωριστών σεφ για τη «θάλασσα» βρίσκει κοινό έδαφος, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από… ecstasea-ακό. Αν θέλετε λοιπόν, εκτός από το να φανταστείτε, να γευτείτε και το αποτέλεσμα, τα εστιατόρια Varoulko Seaside και Rakkan έχουν μια πρωτότυπη πρόταση.
Οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Varoulko Seaside) και Naruse Fumiaki (Rakkan bar restaurant) υπογράφουν από κοινού ένα fixed menu που αποτελείται από 7 γεύσεις, 3 πιάτα και 1 επιδόρπιο από κάθε εστιατόριο. Τα εν λόγω πιάτα που θα προσφέρονται παράλληλα στα δύο εστιατόρια κάθε Πέμπτη από 7 ως 28 Μαΐου ενώνουν απολαυστικά Ασία, Ευρώπη και Ελλάδα και μας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία για να δοκιμάσουμε signature γεύσεις των δύο σεφ.
Το μενού
Πρώτο πιάτο
Rakkan
Rakkan fresh seafood salad: Ανάμικτη πράσινη σαλάτα με φύκια, καλαμάρι, σολομό και λαυράκι
Varoulko
Carpaccio λαβράκι μαριναρισμένο σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Δεύτερο πιάτο
Rakkan
King crab tartar: Βασιλικό καβούρι με tobiko, truffle yuzu sauceκαι avocado, mango και κανταΐφι
Varoulko
Ψητή σουπιά με λάδι κύμινου
Κυρίως
Rakkan
Χιλιανό λαβράκι με πουρέ πατάτας και σάλτσα σαμπάνιας με μίσο
Varoulko
Χριστόψαρο με τσορίθο & ταμπουλέ κουνουπίδι
Επιδόρπιο
Rakkan
Namelaka:Τραγανή γκοφρέτα πραλίνας σε crème σοκολάτας γάλακτος με ζελέ από passion fruit και πέρλες σοκολάτα
Varoulko
Κύβος λεμονιού με sorbet lychee και ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα
info
Τιμή μενού/άτομο: 58 ευρώ
Varoulko Seaside: Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400 varoulko.gr
Rakkan Bar Restaurant: Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ. 210 8087941, www.rakkanrestaurant.gr