Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, με έντονα αρώματα Μαλαγουζιάς και εκλεκτούς προσκεκλημένους, η οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στο σπουδαίο έργο της αμπελουργού – οινοποιού Ρωξάνης Μάτσα. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη Μαλαγουζιά Μάτσα, ένα κρασί που πρόσφατα απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.

roxane_matsa2

Ο υπέροχος κήπος του εστιατορίου FUGA, στην καρδιά του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 23 Μαΐου, μάς υποδέχτηκε και μάς μύησε στο χώρο του κρασιού μέσα από εγκάρδιες ομιλίες. Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της η Σταυρούλα Κουράκου, που χαρακτηρίζει την ποικιλία μαλαγουζιά ως «Σταχτοπούτα των ελληνικών κρασοστάφυλων» στο ομώνυμο βιβλίο της, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο της Ρωξάνης. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν για αυτήν ήταν ο Ντίνος Στεργίδης (ιδρυτής της Vinetum), οι πολύ στενοί της φίλοι Άνν Κοκοτού (οινοπαραγωγός – Κτήμα Κοκοτού ) και Θανάσης Παρπαρούσης (οινοπαραγωγός – Οινοποιία Παρπαρούση), οι οποίοι περιέγραψαν ο καθένας με το δικό τους τρόπο συγκινητικές στιγμές και εμπειρίες με την τιμώμενη οινοποιό. Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος της οινοποιίας Μπουτάρη, τόνισε ότι η εμβληματική προσωπικότητα της Ρωξάνης ήταν καταλυτική στη δημιουργία των εκλεκτών κρασιών που μέχρι σήμερα παράγει το Κτήμα Μάτσα.

voyatzis_matsa_kourakou_boutaris

Η βραδιά πλαισιώθηκε από τη γευστική δοκιμή κρασιών του αμπελώνα της Ρωξάνης στην Κάντζα και τις εντυπώσεις έκλεψαν τόσο η βραβευμένη Μαλαγουζιά (2017), όσο και οι παλαιότερες σοδειές 2003 και 2008. Επίσης, δοκιμάσαμε τα χωρίς θειώδη του κτήματος: Syrah και Ροδίτης, καθώς και το ακυκλοφόρητο στην αγορά Σαββατιανό 2017.