Ένα διαγωνισμό που μπορεί να αναδείξει το ταλέντο στη ζαχαροπλαστική τόσο επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών, οργανώνει αυτή την άνοιξη η Γαλλική Πρεσβεία.

Ο αρχιμάγειρας της Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, με τη συνδρομή 10 Γάλλων και Ελλήνων σεφ, θα αναδείξουν τον καλύτερο ζαχαροπλάστη. Ποιος μπορεί να συμμετάσχει; Όλοι φυσικά, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, εξαιρουμένων των φιναλίστ των διαγωνισμών του 2018 και του 2019, καθώς και του προσωπικού των σεφ της φετινής κριτικής επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Jean-Marie Hoffmann, Alain Chartier, Δημήτρη Χρονόπουλο, Guillaume Gomez, Arnaud Lahrer, Νικόλα Νικολακόπουλο, Ντίνα Νικολάου, Στέλιο Παρλιάρο, Ηλία Βεκρή και Claire Verneil.

Οι διαγωνιζόμενοι, θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα γλυκό εστιατορίου, σε 10 μερίδες για τα μέλη της κριτικής επιτροπής, με συνταγή δικής τους εμπνεύσεως. Μόνος περιορισμός, να «παντρεύει» ελληνικές και γαλλικές γεύσεις, γιατί όπως είναι το μότο του διαγωνισμού «αν είναι γλυκό, τότε έχει κάτι από Γαλλία». Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα επιλέξουν κατά την κρίση τους, εξετάζοντας τους φακέλους, τις 4 καλύτερες ιδέες για επιδόρπια. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες την 1η Απριλίου. Στη συνέχεια, οι 4 φιναλίστ θα κληθούν να συμμετάσχουν στην τελική δοκιμασία στην Πρεσβευτική Κατοικία της Γαλλίας, με τον τελικό να διαρκεί 2 ημέρες, στις 6 και 7 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 28 Μαρτίου. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής στο site της Πρεσβείας.

Δείτε επίσης:
MaziChef: Αυτό είναι το καλύτερο εκλέρ της Ελλάδας

Κουίζ: Οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν αυτά τα γαλλικά γλυκά. Εσύ;

Η γαλλική γαστρονομική κουλτούρα