Με τη φυσιολατρική nordic cuisine να έχει εξελιχθεί στην τάση των τελευταίων ετών, το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Κοπεγχάγη είναι από τις εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν λάτρεις του είδους από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι από τα ενδεικτικότερα παραδείγματα διοργανώσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος αφού με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά εκδηλώσεων παρουσιάζει την τοπική κουζίνα στα καλύτερά της. Εξάλλου, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι ο αριθμός των εστιατορίων που αξιοποιούν δημιουργικά τα εγχώρια αγαθά ολοένα και αυξάνεται προσελκύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον και καθιστώντας την πάλαι πότε αδιάφορη γαστρονομικά Δανία σε έναν από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς.
Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 19 ως τις 28 Αυγούστου, ενώ φέτος θα διευρυνθεί περισσότερο λόγω της πρόσφατης συνεργασίας των διοργανωτών του Copenhagen Cooking με τον Οργανισμό Τροφίμων της Δανίας (Food Organisation of Denmark), προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα και η ποικιλία των εκδηλώσεων. Το δεκαήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 120 εκδηλώσεις τις οποίες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες.