Οι γαστρονομικές βραδιές «Cooking for charity» πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχή χρονιά στο βραβευμένο εστιατόριο «Treehouse» του «Ekies All Senses Resort» με τρεις αξιόλογους Έλληνες σεφ να δίνουν το «παρών» μαγειρεύοντας για καλό σκοπό.

Φέτος, η δράση επαναλαμβάνεται εστιάζοντας σε πρόσωπα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Το πρώτο event έγινε sold out και πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιουνίου με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, σεφ του ξενοδοχείου «Istoria» και ιδιοκτήτη του εστιατορίου «CTC». Τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Κιόρογλου (στις 21 και 22 Ιουλίου), σεφ των εστιατορίων «La Guérite» και «Shellona» (Κάννες, Καραϊβική, Σεν Τροπέ, Τουρκία), Medusa (Κάννες) και «Victoria» (Παρίσι) ο οποίος με επιτυχία δίνει στους επισκέπτες δυνατών τουριστικών προορισμών μια αντιπροσωπευτική γεύση της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Η δράση κλείνει αυτό το ΣΚ με τον πολυβραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι (στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου).

cooking for charity
Από αριστερά προς τα δεξιά: Έκτορας Μποτρίνι, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιάννης Κιόρογλου

Η παράδοση του «Cooking for charity» ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν ο Executive chef του Resort, Δημήτρης Παμπόρης, υποδέχτηκε τους Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο, Αθηναγόρα Κωστάκο και Δημήτρη Δημητριάδη προκειμένου να μυήσουν τους επισκέπτες του «δεντρόσπιτου» στις αγαπημένες τους κουζίνες ενισχύοντας παράλληλα το έργο της «Αγίας Βερονίκης – Σπίτι Στοργής». Η επιτυχία της δράσης επαναλήφθηκε την επόμενη χρονιά, με τους Θοδωρή Παπανικολάου, Pascal Favre d’Anne και Arnaud Bignon ως προσκεκλημένους να ετοιμάζουν ξεχωριστά μενού.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με σκοπό την ενίσχυση ενός κοινωφελούς ιδρύματος. Συνεργάτης και φέτος είναι το «Μπορούμε», μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης

Γιάννης Κιόρογλου: Ο Έλληνας της Γαλλικής Ριβιέρας