Ανανεωμένα επέστρεψαν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα Coffee Business Awards που τίμησαν και βράβευσαν τους επαγγελματίες του κλάδου, που ξεχώρισαν το 2022, σε μια εκδήλωση – γιορτή, γεμάτη καφέ και happenings. H τελετή πραγματοποιήθηκε στο Divani Apollon Palace & Thalasso, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας επιχειρηματικής επικοινωνίας και εκδηλώσεων. Διοργανωτές της εκδήλωσης η ethosEVENTS σε συνεργασία με το περιοδικό Coffee+Brunch Magazine και το portal coffeemag.gr.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φαίνεται πως έπειτα από ένα δυναμικό καλοκαίρι, με αύξηση του τουρισμού και της κατανάλωσης, η σχέση μας με τον καφέ έγινε ακόμη πιο δυνατή, γι’ αυτό κι ένιωσαν την ανάγκη ανάδειξης και προβολής της σκληρής δουλειάς των επαγγελματιών του κλάδου. Στη φετινή εκδήλωση, με τιμώμενη χώρα την Κόστα Ρίκα, απονεμήθηκαν συνολικά 129 βραβεία και 13 τιμητικές διακρίσεις για εισαγωγείς καφέ, roasters, προμηθευτές εξοπλισμού και αναλωσίμων, ιδιοκτήτες αλυσίδων cafe και coffee shops.

Τα 3 κορυφαία βραβεία έλαβαν οι: Coffee Berry ως Top Coffee Chain, Dimello ως Top Coffee Roaster και η FnB Trade-Marsalì Caffè ως Top Coffee Importer. Αναλυτικά τα υπόλοιπα βραβεία μπορείτε να τα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των Coffee Business Awards 2022. Τις τιμητικές διακρίσεις της απένειμε ο κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν και ο κ. Γιάννος Β. Μπενόπουλος, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ, καθώς και οι κ. Κατερίνα Δημάδη, η επίτιμη πρόξενος για την Κόστα Ρίκα, καθώς και κ. Tamara Gómez Marín, από την πρεσβεία της Κόστα Ρίκα στη Ρώμη.