Το φεστιβάλ του Slow Food που είναι αφιερωμένο στα τυροκομικά προϊόντα πραγματοποιείται φέτος για 12η χρονιά 20-23 Σεπτεμβρίου στην πόλη Μπρα της Ιταλίας.
Στο πρωινό ή με ένα aperitivo, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παντός τύπου τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα σε περίπτερα αλλά και σεμινάρια για τους λάτρεις του είδους. Το φετινό θέμα είναι «Το φυσικό είναι δυνατό» και το φεστιβάλ θα εστιάζει στη βιοποικιλότητα των ενζύμων και των βακτηρίων στη φυσική παραγωγή τυριών και κρασιού.
Νέα προσθήκη, ένα ειδικό κομμάτι αφιερωμένο στους μικρούς παραγωγούς που δουλεύουν μόνο με το γάλα που παράγουν τα ζώα τους ενώ ενδιαφέρον έχει η ιταλική και διεθνής αγορά που θα στηθεί με περισσότερους από 300 εκθέτες από κάθε γωνιά της υφηλίου αλλά και περίπτερα όπου η πίτσα και το κλασικό ιταλικό gelato θα έχουν την τιμητική τους. Το αρμονικό ταίριασμα τυριών όπως mozzarella, παρμεζάνα ή ricotta με κρασιά από το διεθνή αμπελώνα είναι από τα highlights των σεμιναρίων ενώ θα διοργανωθούν και ενδιαφέροντα δείπνα με συνεργασίες γνωστών σεφ.
info
cheese.slowfood.it/en/event/