Μελισσοκόμοι και παραγωγοί από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού στις αρχές του Νοεμβρίου στο Ζάππειο στην 6η γιορτή μελιού.

Από τις 2 έως και τις 6 Νοεμβρίου ο προαύλιος χώρος του Ζαππείου γίνεται σημείο συνάντησης για τουλάχιστον 70 μικρούς Έλληνες παραγωγούς, οι οποίοι έρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να παρουσιάσουν στον κόσμο μοναδικές ποικιλίες μελιού σε συνδυασμό με υπερτροφές υψηλής βιολογικής αξίας.

Στόχος της συγκεκριμένης γιορτής είναι να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της χώρας μας αλλά και να ενημερωθεί ο κόσμος για το πώς παράγεται το μέλι και πόσο σημαντική είναι η συμβολή των μελισσών στο περιβάλλον. Οι επισκέπτες της γιορτής θα μπορέσουν να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι απευθείας από τους παραγωγούς, από περιοχές της χώρας που παράγουν ποιοτικό μέλι, όπως: Βυτίνα, Κάλυμνο, Χαλκιδική, Μάνη, Σφακιά, Σούλι, Γύθειο, Αμοργό, Τήνο, Τζια, Κομοτηνή, Δωδώνη, Κάρπαθο, Πάρο, Καρπενήσι. Επίσης, πέρα από το μέλι, θα υπάρχουν και διάφορα επιλεγμένα τρόφιμα-υπερτροφές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως βότανα, μπαχαρικά, τυροκομικά, γλύκα του κουταλιού και πολλά άλλα.

Πιο πλούσια από ποτέ, η 6η Γιορτή μελιού θα περιλαμβάνει πέρα από τα περίπτερα με τους εκθέτες, παρουσιάσεις και ομιλίες ειδικών για τις μέλισσες και τα μελισσοκομικά προϊόντα, διαδραστικά παιχνίδια με το κοινό αλλά και δραστηριότητες για παιδιά.

info
6η Γιορτή Μελιού, Προαύλιο Ζαππείου, 2-6 Νοεμβρίου 2022.
Ωράριο λειτουργίας: 10.00-21.00, Είσοδος ελεύθερη