Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin και σεφ της χρονιάς για το 2016 από το γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau, Sang Hoon Degeimbre, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να δημιουργήσει ένα μοναδικό δείπνο από κοινού με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη.

Ο δραστήριος σεφ του CTC, που πρόσφατα μάλιστα βραβεύτηκε και με Χρυσό Σκούφο, υποδέχεται στις 26 Απριλίου τον κορυφαίο Βελγο – Kορεάτη σεφ, με τον οποίο θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό δείπνο «quatre mains» (4 χέρια), 23 πιάτων. Το μενού του δείπνου, στο οποίο θέση μπορούν να εξασφαλίσουν μόνο 30 άτομα, κοστίζει ομολογουμένως ακριβά, η αλήθεια να λέγεται, όμως αποτελείται από 11 πιάτα από τον κάθε σεφ, που θα εναλάσσονται αρμονικά και ένα ακόμα που θα δημιουργήσουν από κοινού. Δεδομένου ότι ο ρόλος του προσκεκλημένου σεφ της βραδιάς είναι ουσιαστικά διττός, αφού φέρει την ιδιότητα του σεφ – sommelier, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και οι συνδυασμοί των πιάτων με τα κρασιά που θα τα συνοδεύουν. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι μαζί με τον Sang-hoon θα βρίσκεται και ο εξαιρετικός George Priestsugar, Έλληνας σεφ της ερευνητικής ομάδας του l’air du Temp.

1544585_1127341913944939_279740770172715642_n

Μερικά από τα πιάτα που ετοιμάζουν οι σεφ δημιουργούνται για πρώτη φορά, όπως η τερίνα σαρδέλας με ζελέ από ρετσίνα και πουρέ αμπελόφυλλο, ενώ το μενού αποτελείται επίσης από βραβευμένες προτάσεις του Degeimbre, όπως ο αστακός με φράουλες και γκασπάτσο από κόκκινο λάχανο και η φημισμένη προσέγγισή του στη βελγική σπεσιαλτέ «μύδια με πατάτες τηγανητές». Η ομάδα του CTC από την πλευρά της, παρουσιάζει αντιπροσωπευτικές επιλογές από την κάρτα του εστιατορίου, όπως η βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, η ναμελάκα λευκής σοκολάτας με βιολέτα και κόκκινα φρούτα κ.ά.

info
Ουμπλιανής 14 και Διοχάρους 27, τηλ. : 210 7228812.
Ώρα προσέλευσης: 20:30, έναρξη γαστρονομικής παράστασης: 21:00. Τιμή μενού 23 πιάτων με συνοδεία 10 ποτών: € 200 / άτομο.