Σε μία περίοδο που το ενδιαφέρον στη γαστρονομία όσο και στο bartending στρέφεται στην εντοπιότητα -σε ό,τι πιο αγνό και νόστιμο παράγει ο κάθε τόπος- τα ελληνικά αποστάγματα παίρνουν τη θέση τους στο μπαρ και μας ξανασυστήνονται με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Στο 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, που έπειτα από δύο χρόνια απουσίας πραγματοποιείται ξανά στην Αθήνα, στον Φάρο του ΚΠΣΝ, 17 Έλληνες παραγωγοί θα σερβίρουν κοκτέιλ με ένα ελληνικό twist.
Αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και οι ίδιοι παραγωγοί θα μας δείξουν τα προϊόντα τους, τα οποία θα γευτούμε και θα μάθουμε πώς να τα ενσωματώνουμε σε δροσερά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Ακολουθώντας τις οδηγίες γνωστών bartenders θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails. Τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ αυτή τη χρονιά θα είναι η Κύπρος.
Το Aegean Cocktails & Spirits είναι μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 με στόχο να αναδειχθούν τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα και να μπουν στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων.
Μπαρ από όλη την Ελλάδα σερβίρουν κοκτέιλ σε προνομιακή τιμή
Στο πλαίσιο του Aegean Cocktails & Spirits 2022 -από τις 29 Μάϊου μέχρι τις 5 Ιουνίου- κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργούν συνταγές με ελληνικά αποστάγματα, τα οποία θα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή. Δείτε σε ποια θα τα απολαύσετε:
● 360 cocktail bar (Αθήνα), ● 7 Sins Cocktail House (Κέρκυρα), ● A for Athens (Αθήνα), ● a:m the bar (Ναύπακτος), ● Apallou (Θεσσαλονίκη), ● Athenee (Αθήνα), ● Atisbar (Μαρούσι), ● Barden (Κέρκυρα), ● Bartesera (Αθήνα), ● Bittersweet (Τρίκαλα), ● Bogan bar Tinos (Τήνος), ● Boheme (Χανιά), ● Callas (Τήνος), ● Casablanca Social Club (Θεσσαλονίκη), ● Cin Cin (Θεσσαλονίκη), ● Damaskinou3 (Ναύπακτος), ● EPICO (Πλάκα Αγίου Νικολάου), ● Funky Monkey (Κοζάνη), ● Giulietta Spritzeria (Θεσσαλονίκη), ● Hippy Chic (Λάρισσα), ● IPITOUthebar (Athens), ● Isalos (Βόλος), ● Kamini Cocktail Bar (Πάργα), ● Kerouac Bar (Αλεξανδρούπολη), ● Kirki (Σκιάθος), ● Magic Bus (Δράμα), ● Menta (Θεσσαλονίκη), ● Mylos cocktail bar (Καστός Λευκάδας), ● Nectar Distillery (Θεσσαλονίκη), ● Parrot’s Beak (Διδυμότειχο), ● Pimpinella (Θεσσαλονίκη), ● Rivera (Βόλος), ● Route 66 Bar Ioannina (Ιωάννινα), ● Surfer Maya (Θεσσαλονίκη), ● Swell (Πλαταμώνας), ● Upupa Epops – The bar (Αθήνα , Κάτω Πετράλώνα), ● Yard Tales of Flavors (Αμάρυνθος Ευβοίας), ●Κάψουλα (Καβάλα), ● Μα-Γιω (Νέα Φλογητά, Χαλκιδική), ● ΟΙΝΟΦΛΥΞ (Αργυρούπολη), ● Το Λοκάλι (Αθήνα)
info
Σάββατο 4 Ιουνίου, 16.00-23.00, στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Είσοδος 10€ , περιλαμβάνει 2 κοκτέιλ και γευστική δοκιμή των αποσταγμάτων.
Προπώληση μέσω του viva.gr