Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, ένα γαστρονομικό γεγονός, που προωθεί την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων του νομού θα ξεικινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου  και θα ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Φέτος το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας θα έχει και μια ακόμα διάσταση, αυτή της αλληλεγγύης και της στήριξης των συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και στον Έβρο. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τον πραγματικό πυρήνα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, καθώς και δράση για ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Έβρου, με απώτερο στόχο την ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών.

Το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας αναμένεται να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις γεύσεις της περιοχής, αλλά και να γνωρίσουν τα πολύτιμα τοπικά προϊόντα του Νομού Δράμας. Παράλληλα, σε επιλεγμένα σημεία, θα μπορούν να ενισχύσουν την φιλανθρωπική προσπάθεια, είτε αγοράζοντας κάποιο προϊόν, είτε καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό.

Το πλούσιο γαστρονομικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει παρουσιάσεις μενού, masterclass, γευσιγνωσίες, και πολλές άλλες εκδηλώσεις, που θα αναδείξουν τον πολυποίκιλο γαστρονομικό χαρακτήρα της περιοχής.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γαστρονομικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των μαγείρων της Δράμας Α. Μπεράτη, Σ. Θεοδωρίδη, Χ. Σαββίδη, Α. Γκανούδη, καθώς και τον δημοφιλή σεφ Jonathan Harnett.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι όπως το “Καρς” και οι “Ακρίτες Νέας Κρώμνης”, καθώς και παραγωγοί και επαγγελματίες από διάφορους κλάδους. Επίσης, θα πραγματοποιείται παρουσίαση μενού σχεδιασμένου ειδικά για τις μέρες του φεστιβάλ στα εστιατόρια Meating, Καρβουνιάρης, Ελληνικόν Γευσιπωλείον, Τεμπελαρχείο.

Ακόμη, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συγκρότημα  Modern Music Academy σε ζωντανές μουσικές εκτελέσεις.

info:
Δημοτικός Κήπος Δράμας, https://visit-drama.com/event/gastronomiko-festival-dramas/