Μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο: οι πρωταγωνιστές ενός ξεχωριστού γαστρονομικού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στην Άνω πόλη της Κυπαρισσίας. Πρόκειται για το δεύτερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου.

Παράλληλα, αγαπημένες πρώτες ύλες από τα παλιά θα αναγεννηθούν με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο που θα μεταφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και παραγωγούς- τυποποιητές τοπικών προϊόντων από όλη τη Μεσσηνία ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα καλούδια τους. Οι γυναίκες-μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής θα προσφέρουν παραδοσιακά κεράσματα ενώ θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία οίνου και ελαιολάδου, ώστε να εξοικειωθεί το κοινό με τις ντόπιες ποικιλίες της μεσσηνιακής γης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.

Workshop για το Foodblogging

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί workshop από την Γιάννα Μπαλαφούτη, Εκπαιδεύτρια Γαστρονομίας με τον τίτλο «: Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα» κατά τη διάρκεια του οποίου οι επαγγελματίες της περιοχής θα ενημερωθούν:

  • Mε ποιές στρατηγικές επικοινωνίας μπορεί ο αναγνώστης να γίνει πιστός μας ακόλουθος στα κοινωνικά δίκτυα;
  • Πώς δημιουργούμε ένα ελκυστικό εισαγωγικό κείμενο που προδιαθέτει για την ανάγνωση ολόκληρου του post ;
  • Με ποιούς τρόπους υποστηρίζουμε το προϊόν μας μέσα από σχετικές ιστορίες;
  • Με ποιούς τρόπους δημιουργούμε ολοκληρωμένες ιστορίες παρουσίασης – αφήγησης ενός προϊόντος;

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/aAcuq6DoPau5QfdJA
Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου | Δημαρχείου Κυπαρισσίας,  Ώρα: 9:30, Διάρκεια: 2 ώρες

Παράλληλα, υπάρχουν γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά, ενώ τις εκδηλώσεις θα ντύσουν μουσικά οι South Vibes.

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.