Ολοκληρώθηκαν οι ημιτελικοί του World Class 2021, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν σε virtual περιβάλλον, αναδεικνύοντας την τελική δωδεκάδα του ελληνικού τελικού.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να στείλουν τα προς αξιολόγηση ποτά τους, κατάλληλα συσκευασμένα, σε κενό αέρος και στη συνέχεια, να παρουσιάσουν την έμπνευσή τους από τον φυσικό τους χώρο, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Στον φετινό διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 130 bartenders από 32 πόλεις της Ελλάδας, κυριάρχησαν τεχνικές όπως η ανθράκωση, η φυσική ζύμωση, η επανάχρηση συστατικών και η αξιοποίηση της εντοπιότητας, με κάθε διαγωνιζόμενο να έχει στην διάθεσή του μόλις 10 λεπτά για να παρουσιάσει μέσω live zoom την συνταγή του. Οι κριτές της διαδικασίας Σπύρος Πατσιαλός, Spirits Editor & Instructor και Φώτης Βαλλάτος, Travel, Food & Bars Editor και αξιολογητής των World’s 50 Best Bars & Restaurants, αξιολόγησαν τις συνταγές των διαγωνιζόμενων, ενώ μοιράστηκαν πολύτιμα σχόλια με τους συμμετέχοντες.

Οι 12 bartenders που ξεχώρισαν και πρόκειται να διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, διεκδικώντας τον τίτλο του «Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021» είναι οι:

Βαβαδάκης Γιάννης (Ηράκλειο, Κρήτη)
Γερασίματος Χριστόφορος (Κεφαλλονιά)
Γινάργυρος Νίκος (Παξοί)
Θεοδοσόπουλος Γιάννης (Τρίπολη)
Καραφουλίδης Αναστάσης (Αθήνα-Μύκονος)
Ματιάτος Κωνσταντίνος (Αθήνα)
Μιγκλής Παναγιώτης (Αθήνα)
Πενίκης Βαγγέλης (Θεσσαλονίκη)
Σιδέρης Αθανάσιος (Λάρισα)
Ταράσης Χρήστος (Κέρκυρα)
Φιλίππου Δημήτρης (Ηράκλειο, Κρήτη)
Χόνδρος Παύλος (Θεσσαλονίκη)

Στον διαγωνισμό, αναδείχθηκαν επίσης και δύο runner up, οι Φλώρος Γιώργος (Θεσσαλονίκη, πρώτος runner up) και Νταμπούδης Νίκος (Μύκονος, δεύτερος runner up).

Σημειώνεται ότι ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, αναδεικνύοντας τον επόμενο Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021.

Δείτε επίσης:
Love Bird: το κοκτέιλ της αγάπης

Κορωνοϊος: Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε κοκτέιλ

Άρση lockdown: Τα σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης